SISÈ EQUIP A L'NBA

Pau Gasol fitxa pels Portland Trail Blazers

El pivot català, que firma per un any, iniciarà la seva dinovena temporada en la lliga nord-americana

lmendiola48614615 grafcat532  barcelona  13 06 2019   el p vot de los bucks de190627165429

lmendiola48614615 grafcat532 barcelona 13 06 2019 el p vot de los bucks de190627165429 / Alejandro Garcia

1
Es llegeix en minuts

Pau Gasol ja té equip a l’NBA. Ha firmat per un any amb els Portland Trail Blazers, la seva sisena franquícia en la lliga professional nord-americana des que va debutar el 2001. Després de superar unes proves mèdiques per comprovar com està el peu esquerre, del qual va ser operat el 10 de maig, Pau ja té equip. Està recuperat i se’n va a Portland, que buscava un jugador interior amb experiència després de la marxa d’Enes Kanter als Celtics i per omplir el buit de Jusuf Nurkic, que es va lesionar de gravetat la temporada passada.

És, per tant, el sisè equip dePau Gasol a l’NBA. Els Grizzlies, els Lakers, els Bulls, els Spurs, els Bucks i ara els Blazers, un dels equips importants a l’Oest, finalistes de conferència la temporada passada després de completar un final de curs espectacular. Als seus 39 anys, Pau Gasol se sent amb energia encara per competir a l’NBA i alhora li permetrà, si les lesions el respecten, tenir possibilitats d’anar amb la selecció espanyola als pròxims Jocs Olímpics de Tòquio-2020.

De Memfis a Portland

Notícies relacionades

Després de contreure matrimoni amb Catherine McDonnell en una doble cerimònia (primer a San Francisco i després a Girona), van iniciar la seva lluna de mel. Mentre Pau Gasol buscava la franquícia amb aspiracions que li permetés seguir a l’NBA. La va trobar a Portland, la ciutat més gran l’estat d’Oregon, la seva nova casa als Estats Units.

Tot va arrencar a Memfis, on va arribar després de ser escollit en el número 3 del ‘draft’ pels Atlanta Hawks, tot i que de manera immediata van cedir els seus drets als Grizzlies. Allà Pau hi va jugar set temporades abans de ser traspassat als Lakers el febrer del 2008. Amb la franquícia de Los Angeles va ser tres vegades finalista i va guanyar dos anells de l’NBA (2009 i 2010).

Temes:

Pau Gasol