'play-off' en marxa

Gasol, simplement fantàstic amb els Raptors

L'equip canadenc iguala l'eliminatòria davant dels Magic després d'aconseguir la victòria per 111 a 82 gràcies a l'extraordinària aportació defensiva del seu jugador català

542925f3-c24e-45a5-bef9-4f9d5a354f45-hd-web / periodico

3
Julio César Rivas

En el segon partit del seu 'play-off', els Toronto Raptors van empatar la ronda contra els Magic al derrotar de forma convincent l’equip d’Orlando 111-82, gràcies a l’eficàcia anotadora de Kawhi Leonard i la intensitat defensiva de Marc Gasol.

Després de la dolorosa derrota de dissabte en el primer partit dels seus ‘play-off’, els principals jugadors dels Raptors van reconèixer que la clau va ser el ‘defalliment’ defensiu sofert, especialment en el segon quart, i la falta de concentració en moments clau de l’últim període.

Amb la lliçó apresa, els Toronto Raptors van sortir a la pista decidits a no repetir els errors del primer partit i en els primers cinc minuts, van exercir una pressió insofrible sobre els jugadors d’Orlando, que van cometre un error rere l'altre i van ser incapaços d’anotar. En aquest capítol va destacar el marcatge de Marc Gasol sobre Nikola Vucevic.

Vucevic, que també va ser anul·lat per Gasol en el primer partit, en què només va encistellar 11 punts davant la seva mitjana de gairebé 21 en la temporada regular, va tornar a l’Scotiabank Arena de Toronto conscient que havia de millorar la seva actuació.

Frenat

Abans del partit, el pivot montenegrí va declarar que veia improbable que en el segon partit repetís una actuació tan pobra. Però malgrat les bones intencions de Vucevic, Gasol Vucevicno va deixar el montenegrí moure’s a gust i el va lligar de mans amb només dos punts en els primers 24 minuts del partit.

A més, la comunicació defensiva entre els jugadors de Toronto va ser excel·lent, i va permetre nombroses ocasions de dos contra u que van forçar la recuperació de la pilota. Amb un parcial d’11-0 a l’inici del partit, una segona, i discutible, personal de Gasol va obligar l’entrenador de l’equip canadenc, Nick Nurse, a fer seure el seu home alt i substituir-lo pel també espanyol Serge Ibaka.

Amb Gasol a la banqueta, la intensitat defensiva de Toronto se’n va ressentir, els Magic van trobar espai i el primer quart va acabar amb un 26-18 per als Raptors, amb Leonard com a màxim anotador del seu equip.

Augmenten les distàncies

En el segon quart, amb Gasol i Leonard relegats durant bona part del període per l’acumulació de personals, els Raptors van ser capaços de mantenir les distàncies amb els Magic i fins i tot augmentar-la a 10 punts. La tornada de Gasol Leonard en els últims minuts abans del descans va permetre a l’equip de Toronto incrementar una mica la diferència i quan els dos equips es van dirigir als vestidors, els dígits eren 51-39.

El tercer període va començar amb l’equip de gala dels Raptors: Kyle Lowry, Leonard, Danny Green, Gasol i Pascal Siakam. I en quatre minuts, els de Toronto s’havien desenganxat 66-47 amb una excel·lent actuació de Leonard que en els primers 28 minuts del partit ja havia marcat 27 punts, dos més que en tot el primer partit.

La tasca dels Magic

Mentrestant, els Magic eren incapaços de respondre a la pressió defensiva dels Raptors o a la seva efectivitat anotadora. D. J. Augustin, que es va convertir en el salvador del seu equip en el primer partit de la ronda, va estar absent, amb només set punts en la primera meitat.

El mateix es pot dird’Evan Fournier, l’altre jugador clau dels Magic en el primer partit, que només va anotar dos punts en els primers 24 minuts. Amb VucevicAugustin i Fournier de vacances, li va tocar a Aaron Gordon Terrence Ross la responsabilitat de sumar cistelles per al seu equip.

A falta de quatre minuts per al final del tercer quart, la diferència era de 81-58, amb tres triples de Gasol. I 90-66 al final del tercer període, cosa que va sentenciar el partit. El quart període va discórrer sense més pena ni glòria, amb els Raptors anotant 21 punts en els últims 12 minuts davant els 16 dels Magic.

Al final, Leonard es va convertir en el màxim anotador del partit, amb 37 punts, seguit per Kyle Lowry amb 22. Gasol va aconseguir nou punts, tots de triple, tres rebots i cinc assistències mentre que Ibaka va fer 13 punts i vuit rebots. En els Magic, el màxim anotador va ser Gordon amb 20 punts.