NBA

Els Grizzlies tornen a guanyar amb una brillant actuació de Marc Gasol

La victòria va permetre als Grizzlies consolidar-se en el lideratge de la Divisió Sud-Oest en una nit en què Lebron James es va exhibir a Miami

grizzlies timberwolves basketball 64246-1edb9

grizzlies timberwolves basketball 64246-1edb9 / Hannah Foslien (AP)

2
Es llegeix en minuts

El pivot espanyol Marc Gasol va protagonitzar una altra brillant actuació amb un doble doble de 26 punts i 13 rebots que el van deixar al capdavant de l’atac delsGrizzlies de Memphis, que van vèncer com a visitants per 87-100 elsTimberwolves de Minnesota, als quals van trencar una ratxa de 3 victòries seguides.

El jugador de Sant Boi, que va disputar 36 minuts, va imposar el seu protagonisme dins de la pista i va dominar el duel que va protagonitzar amb el pivot nord-americà dominicà Karl-Anthony Towns.

Gasol va anotar 8 de 13 llançaments de camp, inclosos 4 de 7 triples, i 6 de 10 des de la línia de personal, i va ser el líder d’una llista de quatre jugadors dels Grizzlies que van tenir xifres de dos dígits i que els va permetre aconseguir la tercera victòria consecutiva.

Gasol, que va capturar 10 rebots defensius, també va repartir tres assistències, va recuperar dues pilotes, en va perdre dues més, va fer tres taps i va cometre dues faltes personals.

Juntament amb Gasol, que va anotar 18 punts en la segona part, el base Mike Conley es va convertir en el segon màxim encistellador, ja que va aconseguir 18 punts i va repartir vuit assistències, que el van deixar al capdavant de la direcció del joc.

L’ala pivot principiant Jaren Jackson Jr., mentrestant, va arribar a les 13 cistelles i el base reserva Shelvin Mack va aportar-ne 12 i va completar la llista dels quatre jugadors que van superar la barrera dels 10 encerts.

La defensa delsGrizzlies  també va tenir protagonisme, ja que va forçar 20 pèrdues de pilota dels Timberwolves, que les van aprofitar per aconseguir 19 cistelles.

Els Timberwolvesvan arribar al partit amb la segona mitjana més baixa de pèrdues de pilota de l’NBA (12,5 per partit), però els Grizzlies van generar una gran pressió des de l’inici i al concloure el primer quart ja n’havien forçat vuit.

La victòria va permetre alsGrizzlies  posar-se amb marca de 10-5 i consolidar-se en el lideratge de la Divisió Sud-Oest.

Notícies relacionades

Towns va acabar amb un doble doble de 15 punts i 20 rebots –17 defensius–, que al final no van poder contrarestar la gran tasca individual de Gasol.

El base Derrick Rose, com a reserva, va arribar als 18 punts i va ser el líder delsTimberwolves, que van perdre el primer partit des que van traspassar l’escorta Jimmy Butler als Sixers de Filadèlfia.

Impressionant Lebron James

<strong>Lebron James </strong>va tornar de nou a l’American Airlines Arena de Miami, però aquesta vegada com la nova figura de Los Angeles Lakers, a qui va ajudar a guanyar per 97-113 contra els Heat, el seu exequip, després d’anotar 51 punts i capturar vuit rebots. <span style="font-size: 1.6rem;">James, que va jugar quatre temporades amb els Heat i va guanyar dos títols de Lliga, va aportar 19 punts en el primer quart, que van ser els que van establir la tònica la resta del partit, amb avantatge sempre per als Lakers, que van arribar a tenir un avantatge de fins a 21 punts.</span>