COMENÇA L'NBA

Els Warriors i els Celtics obren la temporada amb victòria

Els campions van rebre els seus anells i després van tenir problemes per vèncer els Sixers (108-100)

jdomenech45495392 oakland  ca   october 16  kevin durant  35 of the golden sta181017105906

jdomenech45495392 oakland ca october 16 kevin durant 35 of the golden sta181017105906 / Robert Reiners

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Warriors de Golden State i els Celtics de Boston han iniciat la temporada amb una victòria en la primera jornada de l’NBA batent, respectivament, els Thunder d’Oklahoma City i els Sixers de Filadèlfia.

Els Warriors es van imposar recolzant-se, de nou, en la fortalesa del base Stephen Curry i l’aler Kevin Durant, decisius una altra vegada en l’agònica victòria contra els Thunder (108-100) després de la cerimònia d’entrega dels anells de campions de la temporada passada a l’Oracle Arena d’Oakland. És l’última temporada de l’equip en aquest recinte abans de traslladar-se l’any que ve al Chase Center de San Francisco.

Stephen Curry defensa Paul George. / EZRA SHAW (GETTY IMAGES)

Safirs i diamants

El simbòlic trofeu individual que van rebre cadascun dels jugadors té una novetat, i és que l’anell és el primer que és reversible en la història de l’NBA i conté safirs i diamants per commemorar les 74 victòries (incloses les del ‘play-off’) que van aconseguir la temporada passada.

Curry va aportar 32 punts (amb 5 triples) va donar 9 assistències i va capturar 8 rebots, tots defensius. Durant, per la seva banda, va sumar 27 punts, els quatre últims en els 25 segons finals que van rematar la victòria contra el seu exequip, i hi va afegir 6 assistències i 8 rebots. Klay Thompson no va viure la seva millor nit anotadora (14 punts, tot i que va fallar 15 dels 20 tirs de camp), però Draymond Green el va compensar capturant 13 rebots.

Els Thunder van començar sense el seu base titular Russell Westbrook, que es recupera d’una operació de genoll, i van aguantar el tipus amb els punts de l’aler Paul George (27). L’alemany Dennis Schroeder va ocupar el lloc de Westbrook i va ser el segon anotador amb 21 punts. El pivot neozelandès Steven Adams va aconseguir el primer doble-doble de 17 punts i 11 rebots. Àlex Abrines, que va jugar 23 minuts, va aconseguir 8 punts.

Temporada especial, inici especial

"És un gran canvi per a l’organització. Ho sabem, però aquest lloc és especial, per la qual cosa ens volem assegurar que sigui una temporada especial", va declarar Steve Kerr, l’entrenador dels Warriors. "Sens dubte serà una gran motivació saber que jugarem aquí l’última temporada".

Els Warriors van mostrar una foto de Paul Allen, cofundador de Microsoft i l’últim propietari delsTrail Blazers, i el van homenatjar, a més, amb un minut de silenci en el seu honor. Allen, que també era amo dels Seahawks de Seattle de l’NFL de futbol americà i tenia accions dels Sounders FC de Seattle de l’MLS de futbol, va morir dilluns als 65 anys.

Àlex Abrines (8 punts) llança en presència de Draymond Green / KYLE TERADA (TODAY SPORTS)

Pallissa dels Celtics

Notícies relacionades

Molt més clar va ser el triomf delsBoston Celtics contra els Sixers (105-87), que es va forjar, sobretot en el segon temps. La igualtat va imperar fins al descans, amb cinc punts d’avantatge dels verds (47-42).

Jayson Tatum (23 punts i 9 rebots) va liderar l’atac dels Celtics, que van anar ampliant el marcador gràcies a una gran defensa. A més de Tatum, quatre jugadors més van anotar dobles dígits: l’aler pivot reserva Marcus Morris va fer un doble doble de 16 punts i 10 rebots, Jaylen Brown (12 punts), Terry Rozier (11) i Gordon Hayward (10). Els Sixers es van recolzar en dos pilars que van aconseguir un doble doble: el pivot camerunès Joel Embiid (23 punts i 10 rebots) i el base australià Ben Simmons, ‘rookie’ del 2018 (19 punts, 15 rebots).