ELS 'PLAY-OFF' DE LA NBA

Lebron acosta els Cavs a la final de l'Est amb un llançament sobre la botzina

Els Celtics vencen en la pròrroga a Philadelphia amb un decisiu Horford i s'avancen 3-0

zentauroepp43200609 cleveland  oh   may 05   lebron james  23 of the cleveland c180506093126

zentauroepp43200609 cleveland oh may 05 lebron james 23 of the cleveland c180506093126 / Gregory Shamus

3

Lebron James va mantenir la seva condició de botxí dels Raptors de Toronto i amb una cistella sobre la botzina va donar alsCavaliers la victòria per 105-103 en el tercer partit de l'eliminatòria de les semifinals de la Conferència Est, que dominen 3-0 al millor de set. Els Celtics també van sumar una victòria per 101-98 en la pròrroga a la pista delsPhiladelphia 76ers, i les dues sèries, que han quedat 3-0, podrien quedar resoltes aquest dilluns.

Tot i que els Raptors es presentaven a l'inici dels ‘play-off' com a favorits a lluitar pel títol després de quedar amb la millor marca de l'Est, no semblen tenir opció contra la millor versió del rei Lebron James, que ha brillat de manera especial en l'eliminatòria, ja que va ser protagonista en el primer partit, que ell mateix "va robar" als Raptors en la pròrroga; va fer 43 punts en el segon i en el tercer va tornar a ser decisiu.

Imparable Lebron

Després que els Raptors empatessin el marcador amb un triple del principiant AnunobyJames, que va acabar el partit amb 38 punts, 7 assistències i 6 rebots, va rebre el servei de banda, va córrer a través de la pista i va fer el llançament en suspensió decisiu davant de la frustració dels jugadors delsRaptors.

Els companys de James van anar a abraçar-lo i després l'estrella dels Cavaliers va pujar a la taula d'anotadors per celebrar un altre triomf miraculós, com va fer, també, en l'eliminatòria contra elsPacers  d'Indiana.

"La meva responsabilitat és acabar els partits i això és el que ha succeït durant tota la competició", va remarcar James al acabar-se el partit. "Ara estem més a prop de les finals de la Conferència Est, però encara ens falta un triomf més"

L'aler pivot Kevin Love, que ha recuperat la seva millor forma, també va ser decisiu en la victòria dels Cavaliers amb un doble doble de 21 punts i 16 rebots, mentre Korver va acabar amb 18 punts (4 de 6 triples). Altre cop el veterà base espanyol José Manuel Calderón no va tenir minuts per decisió de l'entrenador dels Cavaliers, Tyrinn Lue.

El base Kyle Lowry va aconseguir 27 punts i va ser el líder dels Raptors, que pot ser que quedin eliminats en les semifinals per segon any consecutiu contra els Cavaliers. Amb l'estrella dels Raptors, DeMar DeRozan, a la banqueta durant el quart període, Lowry va ser el líder de l'equip que els va ficar en el partit. Anunoby va acabar amb 18 punts, la seva millor marca com a professional en els ‘play-off', i Serge Ibaka va aportar 11 punts i 8 rebots.

Els Celtics, llançats

Una cistella i dos tirs lliures d'Al Horford van donar la victòria alsCelticscontra uns Sixers que semblaven els favorits abans de l'eliminatòria. Horfordes va erigir com l'heroi dels visitants amb dues accions seguides que van resultar absolutament determinants per al triomf del seu equip, que va partir de la pissarra màgica del tècnic Brad Stevens després de dos temps morts.

El dominicà va anotar primer cinc segons abans del final per posar el 99-98 al seu favor i, a continuació, va robar la pilota, va patir una falta i va anotar els dos tirs lliures, que van segellar el triomf. El dominicà va acabar amb 13 punts i 6 rebots i va estar sempre secundat pel base Terry Rozier, amb 18, i sobretot pel principiant Jayson Tatum, amb 24.

Abans, el partit se n'havia anat a la pròrroga després d'una cistella salvadora de Marco Belinelli, que va posar el 89-89 en un enfrontament dominat per les defenses. Embiid se'n va anar amb 22 punts i 19 captures i el ‘rookie' Ben Simmons amb 16, 8 i 8 assistències.