NBA

Els Thunder passen un mal trago davant el Barça

L'equip blaugrana, ple de baixes, planta cara a Oklahoma al Sant Jordi amb un sensacional Claver, autor de 25 punts (89-82)

thunder

thunder / LLUIS GENE (AFP)

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Tots els pronòstics de la nova temporada de la NBA situen els Oklahoma Thunder entre els equips que lluitaran per l’anell, per més que pesi la baixa d’una estrella com Kevin Durant. El lideratge de Westbrook, ja indiscutible, i l’arribada de cares noves amb Oladipo o Ilyasova, han de servir-los per mantenir el pas a l’Oest.  Però d’aquí que confirmin els pronòstics encara queda molta feina al tècnic Billy Donovan. Igual que els va succeir 48 hores abans contra el Madrid, amb qui van perdre, els Thunder van passar un mal trago davant un Barça de circumstàncies, ple de baixes, que els va plantar cara i es va mantenir al davant en el marcador fins als últims segons (89-92).

Enganxats als triples i les esmaixades de Víctor Claver, a l’encert exterior d’Oleson i Vezenkov, a la sobrietat de Tomic i als prometedors minuts que va deixar el jove base Stefan Peno, el Barça va tenir a les seves mans, fins i tot, la possibilitat de la pròrroga amb un triple de Vezenkov, que es va escapar. Claver va acabar com a màxim anotador del partit amb 25 punts (4 de 6 en triples) i es va cobrar la seva particular venjança contra la NBA, on la seva millor actuació es va saldar amb 13 punts.

Els primers minuts ja van evidenciar uns Thunder baixos en revolucions i van deixar alguns detalls que el públic va acompanyar amb 

¡ooohs! d’admiració: una penetració de Westbrook, una esmaixada amb què gairebé destrossa el cèrcol; un tap d’Abrines al seu excompany Dorsey, o un triple de Vezenkov a l’estil Curry des de nou metres. Amb tot, el més sorprenent va ser que el Barça, malgrat les lesions (només va recuperar Navarro, mentre Rice, Koponen i Ribas segueixen de baixa) es va trobar molt còmode en el partit, i va anar tornant els cops d’Oklahoma amb relativa facilitat.

ABRINES, DISCRET

El Barça es va trobar, gairebé sense pretendre-ho, al davant en el marcador després d’un triple de Claver (11-10, m. 5) i durant molts minuts va anar consolidant la sorpresa a base de bon joc, circulant amb paciència la pilota, i sumant triples amb bons percentatges, fins a situar el seu avantatge en una màxima de 9 punts (45-36, m. 22).

Notícies relacionades

Als Thunder, amb Westbrook limitat en minuts, els va costar trobar el seu lloc a la pista, ficats com estan en la pretemporada. L’equip de Billy Donovan va acusar la falta de rodatge i també de química, amb sis cares noves a la plantilla que necessitaran temps per acoblar-se, entre ells, l’exblaugrana Àlex Abrines, que va estar discret amb 6 punts en 15 minuts.

Per talent individual més que per col·lectiu, no obstant, van aconseguir sortir indemnes els Thunder en una nit poc inspirada en atac, en la qual es van veure necessitats de fer un pas més en defensa per equilibrar les forces. Després de veure’s per darrere en el descans (47-45) i també al final del tercer quart (68-67), van aconseguir refer-se en l’últim període gràcies especialment a l’encert de Kanter i van salvar la papereta, encara que això sí, amb la cara d’ensurt fins al final.