NBA

El Barça s'enfronta a Oklahoma minvat per les baixes

Bartzokas només recuperarà uns minuts Navarro per jugar davant els Thunder de la NBA, escaldats per la derrota a Madrid

lmendiola35775576 gra355 madrid  03 10 2016   el base de los oklahoma city thu161004194335

lmendiola35775576 gra355 madrid 03 10 2016 el base de los oklahoma city thu161004194335 / Kiko Huesca

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

A la festa que la NBA prepara demà a Barcelona, amb les estrelles dels Oklahoma City Thunder com a convidades, amb un partit d’exhibició davant el Barça al Sant Jordi (20.30 hores, Movistar+), amb la inauguració oficial de l'NBA Cafe, instal·lat a la Rambla, amb la visita del comissionat Adam Silver, només li fallarà un detall: el rival.

  

 La complicada situació que viu el vestidor blaugrana, castigat per les baixes (Tyrese Rice, Petteri Koponen, Pau Ribas, Juan Carlos Navarro, Shane Lawal), fa témer que el Barça no pugui competir o fins i tot emportar-se’n el triomf com va passar en els dos últims precedents: el 2012 davant dels Mavericks de Dirk Nowitzki (99-85) i el 2010 davant dels Lakers de Gasol i Kobe Bryant (92-88).

  

 Només Navarro, que arrossega un fort cop a la cuixa, que va rebre en la final de la Lliga Catalana, sembla que podrà disposar d’alguns minuts com una concessió del Barça a l’espectacle. Però el tècnic blaugrana Giorgios Bartzokas no està disposat a arriscar i forçar la reaparició d’algun dels jugadors tocats, com va recordar diumenge després de jugar davant l’ICL Manresa. 

«Potser Navarro tindrà 10 o 15 minuts contra els Thunder. Però no arriscaré ni amb ell, ni amb Ribas ni amb Rice. El partit clau és contra el Baskonia», va dir el preparador grec.

    

Al tècnic no li quedarà més remei que recórrer, una altra vegada, als bases del Barça B, Stefan Peno i Pol Figueras, com va passar en el debut de Lliga al Nou Congost, on els barcelonistes van oferir una imatge molt fluixa.

LLIÇÓ A MADRID

Els Thunder arribaran a Barcelona, a més, escaldats per la derrota en el primer partit de la seva mini gira per Espanya, jugat dilluns passat davant del Madrid. L’equip de Pablo Laso es va imposar per 142-137 al Barclaycard Center, en un partit resolt a la pròrroga, amb una actuació estel·lar de Sergio Llull, autor de 22 punts i cinc triples. «Ha sigut una gran experiència d’aprenentatge per a nosaltres», va explicar Donovan, que es va fer càrrec de l’equip la temporada passada, després de nou anys en el bàsquet universitari amb els Gators de Florida.

  

 Els Thunder, que han perdut aquest estiu Kevin Durant, ara als Warriors, van dosificar en el partit davant del Madrid la que ara és la seva gran estrella, Russell Westbrook, que només va jugar el primer i el tercer quart en el seu primer duel de l’any.

  

  El tècnic Billy Donovan va preservar també el pivot neozelandès Steven Adams i va donar molts minuts a les sis cares noves que s’incorporen aquest any a la seva plantilla, entre els quals hi ha Àlex Abrines, que va sumar 12 punts, amb quatre triples en 25 minuts, Domantas Sabonis, el fill del mític Arvidas Sabonis, i l’exblaugrana Ersan Ilyasova.

Notícies relacionades

    

Però ningú dubta que els Thunder, amb el lideratge de Westbrook, la incorporació d’una estrella emergent com Victor Oladipo i el rol creixent d’Adams i el pivot turc Enes Kanter, estaran entre els noms importants dels 'play-offs' aquesta temporada.