Carta de Gasol a Kobe: "Érem una combinació perfecta"

El pivot català s'acomiada del seu excompany dels Lakers amb un text emotiu

aguasch22273663 los angeles  ca   april 28  pau gasol  16 of the l160413120310

aguasch22273663 los angeles ca april 28 pau gasol 16 of the l160413120310 / JEFF GROSS

4
Es llegeix en minuts
PAU GASOL

Pau Gasol ha escrit per a 'Sports Illustrated' una carta de comiat de Kobe Bryant. L'estrella de Los Angeles Lakers juga aquesta pròxima matinada el seu últim partit a la NBA després de 20 temporada en actiu i el pivot dels Bulls li ha dedicat un text ple de sentiment: 

"En el meu primer dia amb els Lakers, em vaig trobar amb l'equip al Ritz a Washington DC i a la 1,30 del matí algú va trucar a la meva porta. Així és com vaig descobrir que Kobe no dorm gaire. Vaig seure al llit, crec, i ell va seure a la taula al costat de la televisió. Em va donar la benvinguda a l'equip i em va dir que era el moment. Era el moment de guanyar. Ell sentia que jo podria portar-lo al cim de nou i volia assegurar-se que jo ho sabés. “Aquesta és la nostra oportunitat”, va dir. Per a mi aquest partit va tenir molt significat.

Érem una combinació perfecta. 

Gran part del triangle ofensiu es basa en la lectura i a entendre's l'un amb l'altre. Jo entenia el joc. Era molt meticulós amb això. I crec que ell ho apreciava. Era aire nou. La nostra relació va encaixar des del principi. Tots dos sabíem que necessitàvem l'un de l'altre per triomfar.

FORMES DE MOTIVAR

Hi ha molts partits a la NBA, això provoca que sigui fàcil deixar-se portar. Ell ens mantenia a tots a ratlla. En els entrenaments reptava la gent. Parlava malament als altres. Això no ho aguanta tothom. Alguns jugadors no poden suportar-ho, però a mi no m'importava. Era la seva forma de motivar-nos i empènyer-nos que donéssim més. És fàcil acomodar-se. Ell s'assegurava que ningú ho fes.

"Ell ens mantenia a tots a ratlla.  "Ell ens mantenia a tots a ratlla. En els entrenaments reptava la gent. Parlava malament als altres. Això no ho aguanta tothom"

Després de perdre el sisè partit davant els Celtics en les finals del 2008, no vam parlar gaire sobre el tema. Va ser el moment de pair el que havia passat i de per què ens havíem quedat curts i deixar que aquell foc ens comencés a cremar per dins. Vam arribar a la temporada següent amb una actitud diferent, amb un enfocament més fort, més agressiu i més determinat. Crec que va ser el motiu pel qual vam guanyar els dos següents títols.

Si jugues amb ell, veus cada dia un exemple real de per què els grans són grans. No és per casualitat. És una obsessió per arribar a un nivell i quedar-s'hi. La dedicació i el compromís són una cosa única. Això és molt difícil de trobar. Ell em va inspirar a ser millor i a veure el joc d'una forma més detallada.

Vam guanyar els Magic en les finals del 2008 i tothom estava content, però va ser diferent per a ell. Tenia un significat especial. El bàsquet era la seva vida i guanyar la seva devoció. No estic dient que la seva família no ho fos, ja que ho signifiquen tot per a ell, però el bàsquet el portava a dins.

COM UN GERMÀ GRAN

En l'època del traspàs de Chris Paul, en què jo havia de formar part però va ser cancel·lat el desembre del 2011, Kobe va actuar com un germà gran, donant la cara. En un moment donat li va dir als Lakers: "Si el traspasseu, feu el que hàgiu de fer i traspasseu-lo. Si no el traspasseu, deixeu-lo jugar tranquil.”

Nosaltres no quedàvem gaire a fora de les pistes, però en l'època final vam tenir bastantes trobades per menjar i recordar moltes coses. Quan jo estava decidint si sortir o no dels Lakers el 2014, va venir a casa a Redondo Beach. Em va dir que volia que em quedés a Los Angeles i que lluités amb ell i acabéssim les nostres carreres junts. Aquestes van ser les seves paraules. Li vaig dir que estava en un moment en què necessitava un canvi al meu cor. Necessitava un canvi d'aires. Dir-li: “He decidit no jugar amb tu” va ser una de les coses més dures que he fet en la meva vida.

El trobo a faltar.  Trobo a faltar la seva presència. Trobo a faltar la seva actitud. Haver estat al costat de Kobe ha tingut un impacte en la meva vida"

Vaig firmar amb els Bulls perquè volia tenir opcions de guanyar un altre títol. Però això no ha sigut possible. El trobo a faltar. Trobo a faltar la seva presència. Trobo a faltar la seva actitud. No gaires jugadors la tenen.

Notícies relacionades

El “Cigne Blanc”, el “Cigne Negre”, totes aquestes coses no em molestaven. No em van frustrar. Em va demostrar que jo li importava. Va ser un amor dur. Ell em reptava perquè esperava més de mi. Quan algú et desafia vol dir que es preocupa per tu. Quan t'ignoren és que no els importes. Aquí és quan t'has de preocupar.

ESTENDRE LA MEVA CARRERA

Potser sóc un mimat perquè sé què és sentir la victòria i m'encanta aquesta sensació. Em canvia l'humor. M'afecta. Crec que guanyant estendré la meva carrera i em motivarà a fer més. Haver estat al costat de Kobe ha tingut un impacte en la meva vida. Seré un agent lliure aquest estiu i ara penso sobre això. Vull aprofitar els anys que em queden. Vull tornar a formar part d'alguna cosa especial".

Temes:

Pau Gasol