L'ADÉU A UNA LLEGENDA DE LA NBA

L'última escena de Kobe Bryant

L'Staples acomiadarà l'escorta dels Lakers que, als 37 anys, posa fi a 20 temporades de carrera

Vídeo tribut del Barça a @kobebryant #MambaDay / periodico

2
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA / BARCELONA

La gira de comiat toca a la fi. Homenatjat a cada una de les pistes que ha visitat des que va anunciar la retirada el 20 de novembre en una emotiva carta d'amor a la NBA, Kobe Bryant (Philadelphia, 23 d'agost de 1978) posarà fi aquesta pròxima matinada a la seva carrera com a professional després de 20 anys en actiu. L'Staples Center, la pista dels Lakers, el club que ha defensat tota la seva carrera, en una història única de fidelitat, es prepara per a la seva última representació.

Amb els Utah Jazz com a rivals (04.30 hores) s'espera que el seu adéu es converteixi en una nit memorable, de la qual s'han anat filtrant detalls i també un vídeo de reconeixement de grans figures de l'esport, propiciat per Nike, i en què participen Rafa Nadal, Neymar, Iniesta i Piqué, protagonistes també d'un vídeo del Barça.

A peu de pista hi haurà la seva dona, Vanessa, a qui va conèixer amb 17 anys a l'institut, i de la qual ja no es va separar, i les seves dues filles, Natalia i Gianna-Maria, noms italians com a concessió a una època que el va marcar en l'aspecte personal, la d'Itàlia, on va arribar amb sis anys, quan el seu pare, Joe Bryant, jugador de bàsquet, va deixar la NBA per seguir la seva carrera. D'aquells moments en va treure el seu amor pel futbol, un fluid italià i el seu estil cosmopolita.

Prop de 30 excompanys de vestidor de Kobe també seran presents a l'Staples, incloent-hi Shaquille O'Neal, amb qui va conquistar tres dels seus cinc anells i va viure un xoc d'egos, que va acabar amb l'immens pivot deixant la franquícia. També se sap que Flea, el baixista dels Red Hot Chili Peppers, un seguidor acèrrim dels Lakers, tocarà l'himne abans d'un partit amb la revenda ja disparada: una mitjana de 900 dòlars per entrada.

Amb 37 anys i 234 dies, Kobe Bryant tancarà una carrera única, la d'un ferotge competidor, un dels deixebles que va aguantar millor la comparació amb Michael Jordan, el seu principal referent i inspiració, que va marcar el perfil depredador i egoista dels seus inicis, suavitzat al tram final de la seva carrera. «A tots dos ens obsessiona la idea de fer-ho al millor que podem. És una benedicció i una maledicció al mateix temps», va dir Bryant sobre la connexió amb la llegenda dels Bulls.

El més ben pagat

«El meu cos sap que és l'hora de dir adéu», va dir en la carta de comiat en referència a les lesions que precipiten la marxa de la Mamba negra, el sobrenom que el va acompanyar en la seva carrera.

Notícies relacionades

Bryant deixarà la NBA sent el més ben pagat (49 milions aquests dos últims anys) i després d'acumular prop de 330 milions només en contractes esportius, i una fortuna calculada de 760 milions.

El seu adéu li arribarà com a propietari de cinc anells (tres amb O'Neal, 2000, 2001 i 2002 i dos amb Pau Gasol, 2009 i 2010), amb dos MVP de les finals (2009 i 2010), amb 18 All-Star, dos ors olímpics (Pequín 2008 i Londres 2012) i com a tercer anotador de la NBA només darrere de Kareem Abdul Jabbar i Karl Malone. Pura llegenda.

Temes:

Kobe Bryant