LA JORNADA DELS ESPANYOLS

Ibaka brilla però no obté recompensa

Els Thunder cauen a la pista dels Mavericks malgrat la gran actuació de l'ala pivot congolès nacionalitzat espanyol (112-107)

Els Trail Blazers de Claver s'imposen als Knicks de Calderón, que encadenen vuit derrotes (101-79)

2

L'ala pivot congolès nacionalitzat espanyol Serge Ibaka va completar aquest diumenge el seu millor partit aquesta temporada, però el seu gran treball no es va veure recompensat amb una victòria del seu equip, els Thunder d'Oklahoma City, que van perdre al camp dels Mavericks de Dallas (112-107).

L'internacional va aportar un doble-doble de 26 punts --millor marca de la temporada-- i 10 rebots, que va fer possible que els seus es mantinguessin en partit fins que a la recta final els locals amb l'ala pivot alemany Dirk Nowitzki al capdavant, van prendre l'avantatge definitiu. Ibaka va jugar 29 minuts en què va anotar 8 de 13 tirs de camp, inclosos 2 de 3 triples, i va estar perfecte (12-12) des de la línia de personal. També va repartir els rebots (5-5), va donar dues assistències, va recuperar una pilota i va posar dos taps. Però la defensa dels Mavericks va fer una gran tasca en el quart període al limitar l'ala pivot a només un tir a cistella i dos punts.

L'ala pivot Víctor Claver va tornar a tenir minuts amb els Trail Blazers de Portland en el partit que el seu equip va disputar davant els Knicks de Nova York, on també va estar el base José Manuel Calderón, el seu compatriota i company de selecció. Els locals van ser superiors des del principi fins al final i van aconseguir una victòria fàcil (101-79).

Claver, que va jugar 19 minuts com a reserva, va aportar tres punts a l'anotar 1 de 6 tirs de camp, inclosos un triple de dos intents, va capturar sis rebots (cinc defensius) i va donar una assistència. Per la seva part, Calderón no va tenir la seva millor actuació individual a l'aconseguir només sis punts en 28 minuts, i per tant no va poder evitar la vuitena derrota consecutiva dels Knicks. El base de Villanueva de la Serena va anotar 2 d'11 tirs de camp, inclòs un triple en quatre intents, i en va encertar 1 d'1 des de la línia de personal. També va capturar sis rebots, inclosos quatre de defensius, i va donar una passada d'anotació.

Fitxes tècniques:

112 - Dallas Mavericks (33+31+17+31): Barea (9), Ellis (18), Rondo (15), Nowitzki (30), Parsons (26) -cinc inicial-, Smith (4), Villanueva (7), Jefferson (2), Felton (-) i Harris (1).

107 - Oklahoma City Thunder (26+32+30+19): Westbrook (18), Roberson (1), Adams (11), Ibaka (26), Jones (10), -cinc inicial-, Collison (2), Thomas (-), Perkins (3), Smith (6), Jackson (21) i Morrow (9).

Àrbitres: Ed Malloy, James Williams i Gary Zielinski. No van assenyalar faltes tècniques. No hi va haver eliminats per personals.

Incidències: Partit de la jornada de bàsquet professional de la NBA disputat a l'American Airlines Center, de Dallas, davant 20.417 espectadors.

101 - Portland Trail Blazers (31+24+21+25): Lillard (11), Matthews (28), Freeland (10), Robinson (5), Batum (17) -cinc inicial-, Claver (3), Wright (-), Leonard (2), Kaman (13), Blake (3), Barton (4), McCollum (5) i Crabbe (-).

79 - Nova York Knicks (22+19+17+21): Calderón (6), Hardaway (17), Aldrich (12), Anthony (13), J. Smith (6), -cinc inicial-, Acy (12), Wear (4), Larkin (6) i Prigioni (3).

Àrbitres: Josh Tiven, David Jones i J.T. Orr. No van assenyalar faltes tècniques. No hi va haver eliminats per personals.

Incidències: Partit de la jornada de bàsquet professional de la NBA disputat al Moda Center, de Portland, davant 19.800 espectadors.