SORTEIG DE LA GENERALITAT

La Grossa de Cap d'Any comença dimecres la venda a internet

Un total de 9,3 milions d'euros en bitllets ja han estat distribuïts

 Anunci La Grossa de Cap d’any. / periodico

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA BUESA / BARCELONA

La Grossa de Cap d'Any es podrà comprar per internet a partir de dimecres. La loteria creada per la Generalitat el 2013 s'estrena per aquesta via de distribució, que se suma als punts de venda habituals, com estancssupermercatsllibreriesquioscos i altres comerços. La directora general de Tributs JocElsa Artadi, ha revelat aquest dilluns que ja han distribuït 9,3 milions d'euros en bitllets dels 50 que es posaran a la venda en aquesta campanya i que representa un 18,6% del total.

"Som optimistes sobre l'èxit de la loteria de Cap d'Any perquè l'any passat, a aquestes altures, la gent ni el coneixia i encara no s'havia posat a la venda", ha exposat Artadi. D'aquests 9,3 milions, no obstant, encara no se sap quants efectivament se n'han venut tot i que, ha prosseguit la directora general, "estem tenint reposicions dels punts de venda i nous distribuïdors que s'incorporen, i això ens aporta més capil·laritat visibilitat per tot el país", ha interpretat.

Residència a Catalunya

La venda per internet, una de les grans novetats d'aquest segon any de la Grossa, havia estat una de les principals reclamacions de l'edició passada. Això serà possible a partir de dimecres a través de la direcció www.grossa.cat. L'únic requisit és ser major d'edat i tenir una residència a Catalunya. Aquesta última condició respon a la circumstància que Loteria de Catalunya no té permesa la venda de butlletes fora del seu territori.

Una vegada a la web, l'aplicatiu permet elegir un nombre concret, una terminació o diferents combinacions de números. També és possible que la màquina el triï a l'atzar. Però per aquest canal només hi haurà, de moment, un 5% dels 100 bitllets amb 100.000 números diferents. Es pot donar el cas que el client busqui una xifra concreta i que la màquina el dirigeixi a un comerç on ja ha estat distribuït.

La doble de la reina Isabel

Notícies relacionades

A més d'explicar les novetats sobre la venda electrònica, Elsa Artadi també ha mostrat la nova campanya de publicitat a la qual s'incorpora, a més de la capgrossa d'Alella (Maresme) imatge del sorteig, la reina Isabel d'Anglaterra. A l'espot televisiu es veu la monarca al seu despatx quan es dirigeix a un dels seus col·laboradors i l'insta a viatjar a Catalunya per conèixer una dona especial.

Posteriorment es veuen imatges de la Grossa acompanyada de la reina ja a Alella, d'on procedeix la dona. Aquest dilluns, com ja és sent habitual en les presentacions de la loteria catalana, ha aparegut la figura femenina i anava acompanyada de l'actriu britànica Mary Reynolds, que en la vida real és la doble oficial de la reina Isabel. 

Temes:

La Grossa