Llista oficial

Valverde liderarà Espanya a Tòquio sense Pello Bilbao

Fraile, els germans Izagirre i Jesús Herrada seran els ajudants del corredor murcià

Valverde liderarà Espanya a Tòquio sense Pello Bilbao

MOVISTAR TEAM / BETTINI PHOTO

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Alejandro Valverde, als 41 anys, tornarà a ser el líder de la selecció espanyola de ciclisme per a la cita olímpica de Tòquio. Serà la cinquena vegada que el ciclista murcià participa en uns Jocs Olímpics. Va debutar a Atenes i no va fallar ni a Pequín (on Samuel Sánchez es va penjar la medalla d’or), ni a Londres ni a Rio. Dels cinc corredors seleccionats, quatre estan participant en el Tour, a part de Valverde, Omar Fraile, Ion Izagirre i Jesús Herrada. El cinquè integrant serà Gorka Izagirre, un corredor d’absoluta confiança per a Valverde.

La gran sorpresa en la llista preparada pel seleccionador Pascual Momparler ha sigut l’absència de Pello Bilbao, classificat actualment a la desena plaça de la volta francesa, on va arribar després de fer un gran Giro i ser un dels millors suports de Damiano Caruso que va acabar segon de la general darrere d’Egan Bernal.

Notícies relacionades

Bilbao està molt molest amb el tècnic de la federació, ja que li va comunicar que causava baixa a l’equip, diumenge, mitja hora abans que comencés l’etapa del Tour. El ciclista basc ha decidit renunciar també a la plaça de reserva, ja que no li han agradat les formes del seleccionador. Momparler va haver de confeccionar la llista ja fa un mes, ja que l’hi va exigir el Comitè Olímpic Español (COE) a causa dels durs tràmits que exigeix el Japó per les mesures anti-Covid.

Viatge des de París

Ion Izagirre serà l’únic corredor dels cinc que també participaran en la prova de contrarellotge. La carrera olímpica de ruta, que ascendeix el mont Fuji, es disputarà el dissabte 24 de juliol (la prova acabarà cap a les 11.15 del matí en horari català). Els corredors del Tour partiran dilluns cap a Tòquio directament des de París.