L’ONU atribueix a Israel un crim de guerra per la "inanició" a Gaza

L’ONU atribueix a Israel un crim de guerra per la "inanició" a Gaza

DANIEL SLIM / AFP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Israel comet un crim de guerra a Gaza a l’utilitzar la fam de la població com un "mètode de guerra", va dir ahir l’alt comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans, Volker Türk.

"La situació de fam és conseqüència de les enormes restriccions imposades per Israel a l’entrada i distribució d’ajuda humanitària i béns comercials, del desplaçament de gran part de la població, així com de la destrucció d’infraestructures civils vitals", va declarar el màxim responsable de drets humans a l’ONU. Türk va afirmar que les restriccions permanents a l’entrada d’ajuda a Gaza, juntament amb la manera en què condueix les hostilitats des de fa més de cinc mesos, constitueixen mètodes que poden qualificar-se de crim de guerra.

Notícies relacionades

Va afirmar que si s’estan veient episodis de caos i desordre civil és perquè la desesperació és "immensa", a tal punt que les famílies estan recorrent a la decisió extrema d’enviar sols i a peu els nens que encara estan al nord de Gaza cap al sud, amb l’esperança que allà trobin alguna cosa de menjar i ajuda, informa Efe.

Türk va recordar que, ja abans de la guerra, Israel va mantenir bloquejada la Franja de Gaza durant 16 anys, període en el qual es van violar els drets humans de la població, es va delmar el teixit econòmic i es va fer dependents els gazatins de l’ajuda externa.