La carrera a la Casa Blanca

Permís del jutge a la fiscal que va imputar Trump a Geòrgia per seguir

El subordinat de Willis, amb qui mantenia una relació, dimiteix hores després que el magistrat ho posés com a condició

Permís del jutge a la fiscal que va imputar Trump a Geòrgia per seguir

Idoya Noain

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Fani Willis, la fiscal que va imputar Donald Trump a Geòrgia pels seus intents d’alterar els resultats electorals en aquest estat durant les eleccions del 2020 que el republicà va perdre contra Joe Biden, podrà seguir al capdavant del cas, un dels quatre penals que enfronta el candidat republicà. El jutge Scott McAfee va anunciar ahir aquesta decisió, posant fi a un intent per part dels advocats de Trump i altres encausats de desqualificar Willis per haver contractat per a la seva oficina un fiscal amb qui va tenir una relació romàntica, fet que assenyalaven que marcava un conflicte d’interès pel potencial d’haver-se beneficiat econòmicament de la contractació.

Notícies relacionades

El magistrat ha imposat com a condició perquè Willis pugui continuar que aquest home, Nathan Wade, es retiri de la seva participació al cas, cosa que l’advocat va fer unes hores després. Willis va acceptar la seva dimissió en una carta agraint-li el seu "patriotisme i valor" i els seus serveis, recordant que ha sigut víctima d’amenaces i que d’altres van rebutjar el càrrec "comprensiblement preocupats" per la seva seguretat.

La decisió de McAfee és un triomf per a Willis, tot i que només parcial. Trump i els altres encausats podrien apel·lar-la i la majoria d’experts i analistes creuen que el cas difícilment arribarà a judici abans de les eleccions de novembre. La resolució de McAfee, a més, no ajudarà la fiscal a recompondre la seva reputació, que ha quedat tocada. En la seva decisió el jutge li critica haver demostrat "tremenda falta de judici" i haver-se comportat "d’una manera no professional".