Missatge a les xarxes

Ali Khamenei, líder suprem de l’Iran: «Israel serà destruït en dies sense l’ajuda dels Estats Units»

zentauroepp1413539 files  picture dated in april 2003 shows iran s supreme lead190917192320

zentauroepp1413539 files picture dated in april 2003 shows iran s supreme lead190917192320 / ABEDIN TAHERKENAREH

1
Es llegeix en minuts
EFE

El màxim líder religiós de l’Iran, l’aiatol·là Ali Khamenei, va publicar en les primeres hores d’aquest divendres un missatge a X (abans Twitter) en hebreu en què diu que Israel menteix als seus ciutadans sobre el desenvolupament del conflicte amb l’organització islamista Hamàs i assegura que serà «destruït en dies sense l’ajuda dels Estats Units».

«L’entitat sionista (per Israel) els està mentint, i també menteix quan va expressar davant els palestins la seva preocupació pels seus presoners. Però també els destrueix amb els bombardejos que duu a terme», diu Khamenei al missatge recollit pel diari israelià ‘Haaretz’.

En una publicació separada, el clergue iranià assegura que «el règim sionista quedarà paralitzat en qüestió de dies sense l’ajuda dels Estats Units».

Terroristes

Tant Hamàs com el grup libanès Hezbol·là reben finançament iranià i són considerats com a terroristes tant per la Unió Europea com pels EUA.

L’Iran ha teixit una xarxa d’aliats al Pròxim Orient amb el suport a països i milícies, coneguda com l’Eix de la Resistència, que li permeten estendre la seva influència al Líban, l’Iraq, Síria, el Iemen i la Franja de Gaza, i que ara amenaça Israel.

Aquesta aliança informal, profundament antiisraeliana i anti-nord-americana, és un dels pilars de la política exterior de Teheran, que té una influència variable sobre els diferents actors que conformen el grup.

Notícies relacionades

Aquest divendres es compleix el 28è dia de guerra entre Israel i Hamàs, iniciada el 7 d’octubre després d’un atac de l’organització islamista contra territori israelià, que va deixar 1.400 morts, més de 5.400 ferits i 242 segrestats que van ser portats a Gaza.

Des d’aleshores, Israel porta a terme bombardejos contra la Franja, i divendres va llançar una ofensiva terrestre, que ha causat més de 8.800 morts i més de 22.000 ferits.