Eix de la Resistència

Hamàs, Hezbol·là i el Gihad Islàmic coordinen els pròxims passos per aconseguir la «victòria» davant Israel

Hamàs, Hezbol·là i el Gihad Islàmic coordinen els pròxims passos per aconseguir la «victòria» davant Israel

HIZBULÁ / REUTERS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico
EFE

Dirigents de les milícies palestines de Hamàs i el Gihad Islàmic Palestí (YIP) es van reunir aquest dimecres amb el cap del grup xiïta libanès Hezbol·là, Hassan Nasrala, per mantenir la «coordinació» a més d’estudiar els passos a seguir en la seva resposta a Israel i «aconseguir una victòria real» de l’anomenat Eix de la Resistència, del qual formen part aquests tres grups junt amb l’Iran, el règim sirià de Bashar al-Assad, grups xiïtes de l’Iraq, l’Afganistan i el Pakistan, i les milícies houthis del Iemen.

«Es va acordar continuar amb la coordinació, i amb el seguiment de desenvolupaments diàriament i permanent», va explicar Hezbol·là en un comunicat al final de la reunió del seu líder amb el secretari general de la YIP, Ziad Nakhala, i l’alt càrrec de Hamàs Saleh Al Arouri. El text no especificava on va tenir lloc la trobada.

Segons la nota, durant la trobada tots tres van debatre també «el que les parts de l’Eix de la Resistència han de fer en aquesta fase delicada per aconseguir una victòria real de la resistència a Gaza i Palestina, així com aturar l’agressió traïdora i brutal contra la nostra gent oprimida».

Entre les qüestions tractades hi va haver, així mateix, les postures internacionals sobre el cas, els últims desenvolupaments en la guerra de Gaza i els atacs que Hezbol·là manté amb tropes d’Israel des del sud del Líban.

Escalada a la frontera amb el Líban

Des del 8 d’octubre, un dia després de l’atac sorpresa de Hamàs contra Israel, el grup xiïta libanès i l’Estat jueu estan embardissats en intens foc creuat a la frontera entre els dos països, on també s’han produït accions reivindicades per faccions palestines presents al territori libanès.

Entre elles hi ha hagut llançaments de coets i intents d’infiltració per part dels braços armats de la YIP i Hamàs, que presumiblement haurien actuat amb el vistiplau de Hezbol·là, sota el control dels quals es troba la franja meridional del Líban fronterera amb Israel.

L’escalada a les àrees frontereres ha elevat el temor que el Líban es converteixi en un segon front de la guerra entre Israel i les milícies de la Franja de Gaza, mentre el Govern libanès manté contactes a nivell domèstic i internacional per mirar de contenir la situació.

Nasrala encara no ha pronunciat cap discurs des del començament de les hostilitats.

Israel acusa l’Iran

Notícies relacionades

Des d’Israel, l’Exèrcit hebreu ha insistit aquest dimecres en els vincles entre Hamàs i l’Iran i ha assegurat que el règim dels aiatol·làs hauria donat «una ajuda directa» al grup islamista abans de l’atac del 7 d’octubre «a través d’entrenament militar, subministrament d’armes, diners i coneixement a nivell tecnològic».

Segons ha explicat el portaveu de l’Exèrcit, Daniel Hagari, en roda de premsa, aquesta ajuda s’estaria mantenint ara «en forma d’informació d’intel·ligència i de ciberatacs» en diferents parts del món contra Israel.