AMIR COHEN / REUTERS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer ministre israelià, BenjaminNetanyahu, va confirmar aquest dissabte l’estat de guerra en la seva primera intervenció pública després del sorprenent atac per terra, mar i aire de milicians palestins contra Israel des de la Franja de Gaza. «Ciutadans d’Israel, estem en guerra. No en una operació, no són rondes de combats, és una guerra», va indicar Netanyahu en un vídeo difós a les seves xarxes socials.

VEURE FOTOGALERIA

Notícies relacionades

VEURE FOTOGALERIALa situació més crítica a Israel l’està patint la població dels pobles fronterers amb la Franja de Gaza. Allà, s’han infiltrat desenes de militants palestins en un gest sense precedents i han protagonitzat diversos tirotejos. Els israelians que viuen en la part sud del país estan demanant l’exèrcit que enviï forces de seguretat i diuen que han passat hores sense notícies d’un rescat enmig d’una infiltració massiva de palestins armats des de Gaza.

Israel va bombardejar per aire diverses instal·lacions de Hamàs en la Franja de Gaza com a inici de la seva operació «Espases de ferro», en resposta a l’atac sorpresa que el grup islamista ha llançat aquest matí cap a territori israelià sota el nom d’operació «Tempesta d’Al-Aqsa», i que ha inclòs el llançament de milers de coets i la incursió de milicians armats per terra, mar i aire dins de territori israelià.