Inundacions després del pas del cicló Daniel

Líbia demana que s’acceleri l’entrega d’ajuda humanitària després de recuperar més d’un miler de cossos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico
Irene Savio
Irene Savio

Periodista

ver +

Les autoritats de Líbia han reclamat una entrega «tan ràpida com sigui possible» d’ajuda humanitària per part de la comunitat internacional davant les devastadores inundacions registrades a l’est del país pel pas de la tempesta Daniel, que hauria provocat uns 2.000 morts a la ciutat de Derna, tot i que fins ara només s’haurien recuperat un miler de cossos, segons les autoritats locals.

Musa al-Koni, un dels vicepresidents del Consell Presidencial de Líbia, amb seu a la capital, Trípoli, ha remarcat que les autoritats «volen que l’ajuda arribi al màxim i tan aviat com sigui possible», segons ha recollit l’agència estatal líbia de notícies, LANA. «Hem demanat ajuda a tots els països que sabem que necessitem i que tenen experiència en tasques de rescat», ha manifestat abans de revelar que Espanya, Itàlia i el Canadà «han expressat la seva disponibilitat a l’hora de donar suport a les tasques de rescat» a l’est del país africà.

Així mateix, el servei d’evacuació mèdica Libyan Air Ambulance ha anunciat l’obertura d’un pont aeri entre Trípoli i la regió oriental per transportar ferits en estat crític, enmig del caos en algunes ciutats de l’est per les greus inundacions, que en el cas de Derna van provocar la destrucció de dues preses.

Desplaçats a Benghazi

L’Organització Internacional per a les Migracions (OIM) ha especificat en una nota que més de 2.000 persones residents a Benghazi s’han vist afectades per les pluges i es troben ara en escoles de la ciutat, mentre que les inundacions van forçar l’evacuació de pacients del Centre Mèdic Al-Baida.

Notícies relacionades

«La tempesta ha provocat danys significatius en infraestructures, incloent-hi la xarxa de carreteres, ha afectat la xarxa de telecomunicacions i ha provocat el desplaçament d’almenys 410 famílies, unes 2.050 persones, i 35 persones migrants», ha detallat abans de ressaltar que «s’ha informat de morts i víctimes, però no hi ha dades oficials confirmades».

Hores abans, els governs paral·lels de Líbia van agrair a la comunitat internacional el suport expressat després del pas de Daniel, que ha deixat, a més, uns 9.000 desapareguts després de castigar la setmana passada Grècia, Bulgària i Turquia, on s’han confirmat uns 30 morts.

Temes:

Líbia