Durant anys

Un error tipogràfic desvia a Mali milions de correus electrònics sensibles dirigits a membres del Pentàgon

Un error tipogràfic desvia a Mali milions de correus electrònics sensibles dirigits a membres del Pentàgon
1
Es llegeix en minuts
EFE

Un error tipogràfic ha provocat que milions de correus electrònics dirigits a personal del Pentàgon fossin enviats sense voler a comptes a Mali en els últims anys, segons va confirmar aquest dilluns el Departament de Defensa dels Estats Units.

L’error es va produir perquè correus electrònics amb destí a comptes .mil, adreça dels comptes militars nord-americans, s’enviaven a comptes .ml, de Mali, país aliat polític i militar de Rússia.

El Pentàgon va apuntar aquest dilluns en un comunicat que està al corrent de l’ocorregut i que es pren «seriosament» totes les divulgacions no autoritzades d’informació de seguretat nacional o no classificada.

Dominis incorrectes

En aquesta mateixa nota es va precisar que el Pentàgon ha aplicat polítiques, formació i controls tècnics per garantir que els correus electrònics del domini .mil no vagin a dominis incorrectes.

«Tot i que no és possible implementar controls tècnics que impedeixin l’ús de comptes personals de correu electrònic per a assumptes governamentals, el departament continua brindant capacitació i orientació al personal», va concloure.

La subportaveu del Pentàgon, Sabrina Singh, va precisar en una conferència de premsa que cap dels correus que van arribar a aquests comptes malians van partir d’un compte oficial militar nord-americà.

Si un correu s’envia per error tipogràfic a un compte .ml, va precisar, aquest missatge és tornat.

Notícies relacionades

«Cap dels correus dels quals s’ha informat procedia d’un compte del Departament de Defensa», va dir la subportaveu, que va afegir que al personal d’aquest gabinet «sempre» se l’insta a no utilitzar els seus comptes personals per a assumptes oficials.

Un d’aquests missatges, segons va detallar la cadena CNN, contenia els números d’habitacions del cap de personal de l’Exèrcit, el general James McConville, i del seu entorn en un viatge que van fer al maig a Indonèsia.