Baralla a cops de puny al Parlament de Kosovo entre diputats i ministres

Baralla a cops de puny al Parlament de Kosovo entre diputats i ministres

Reuters

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Parlament de Kosovo ha viscut aquest dijous una baralla entre diputats de l’oposició i diversos ministres del Govern, incloent-hi el primer ministre, Albin Kurti.

Segons el portal de notícies Kossev, un diputat del partit opositor PDK ha llançat aigua al cap de Govern mentre parlava als parlamentaris de l’actual tensió al nord de Kosovo, on es concentra la minoria sèrbia del país balcànic.

També ha sigut agredit amb aigua el vice primer ministre i l’estret col·laborador de Kurti, Besnik Bislimi, que ha colpejat l’agressor al cap amb una ampolla de vidre.

Llavors s’ha desencadenat una baralla a cops de puny entre desenes de persones, entre les quals hi havia diputats i ministres, fins que el president del Parlament ha trucat a la policia per calmar la situació.

Mentrestant, els guardaespatlles ja havien allunyat el primer ministre de la multitud.

Es desconeix encara la causa directa de l’incident, del qual les parts involucrades s’acusen mútuament.

L’oposició havia col·locat a l’hemicicle una pancarta amb la imatge de Kurti amb nas de Pinotxo –el personatge de ficció al qual li creix el nas quan menteix– i Bislimi l’ha trencat.

Notícies relacionades

Els opositors critiquen el nacionalista d’esquerres Kurti per la seva política, sobretot per les tensions amb els serbis i la falta de coordinació amb els Estats Units i altres potències occidentals, que consideren com a principals valedors de la seva independència proclamada de manera unilateral el 2008.

La Unió Europea (UE), mediadora en el diàleg de normalització entre Kosovo i Sèrbia, ha congelat alguns fons comunitaris a Pristina per les reticències de Kurti a complir les seves exigències per reduir les tensions al nord.

Temes:

Kosovo