Fotos sexuals

L’escàndol sexual que ha sacsejat un presentador estrella de la BBC, en 5 claus

El menor que va enviar fotos sexuals a un presentador de la BBC nega que passés res «inapropiat» o «il·legal»

L’escàndol sexual que ha sacsejat un presentador estrella de la BBC, en 5 claus

REUTERS/Henry Nicholls

2
Es llegeix en minuts
Lucas Font
Lucas Font

Corresponsal.

ver +

L’escàndol sobre els pagaments d’un presentador de la BBC a un menor d’edat a canvi de fotografies de contingut sexual ha cobrat una nova dimensió aquest dimarts després que l’advocat de la víctima assegurés que no es va produir res «inapropiat» o «il·legal» entre ells. Les acusacions «són brossa», ha dit l’advocat en un comunicat enviat a la mateixa BBC. Unes declaracions que van en contra del que sosté la mare de la víctima.

Aquestes són les cinc claus de l’últim escàndol que ha sacsejat la televisió pública britànica.

Més de 40.000 euros a canvi de fotos sexuals

L’escàndol va sortir a la llum aquest cap de setmana després que el diari ‘The Sun’ publiqués les declaracions de la mare de la víctima, que ha acusat un dels «presentadors estrella» de la BBC de pagar un total de 35.000 lliures (uns 41.000 euros) a canvi de fotografies sexuals. 

La mare assegura que aquests diners van augmentar els problemes d’addicció de la víctima, que ha passat de ser «una persona despreocupada» a «un fantasma addicte al crac».

Desmentiment de la víctima

Tres dies després de la publicació de les declaracions de la mare, l’advocat de la víctima ho ha desmentit en un comunicat enviat a la mateixa BBC. «Per evitar dubtes, no ha passat res inapropiat o il·legal entre el nostre client i la personalitat de la BBC. Les acusacions publicades pel diari ‘The Sun’ són brossa», ha explicat l’advocat. 

Les declaracions han afegit més incertesa al cas, que de moment no està sent investigat formalment per la policia.

Sense investigació formal

La Policia Metropolitana de Londres ha evitat obrir una investigació formal per ara, en espera d’avaluar més informació. «S’estan portant a terme noves investigacions per determinar si hi ha indicis que s’hagi comès un delicte», ha explicat el cos policial en un comunicat després de mantenir una reunió amb responsables de la BBC.

El cas ha sacsejat la televisió pública britànica, els directius de la qual han sigut assenyalats per no actuar de manera correcta quan van rebre la primera queixa de la mare, el 19 de maig.

Pressió sobre la BBC

La pressió sobre els directius de la cadena ha anat en augment en els últims dies, malgrat que el Govern ha demanat prudència i temps per investigar unes acusacions que han qualificat de «serioses» i «preocupants». El mateix primer ministre ha mostrat la seva «plena confiança» cap al director general de la BBC, Tim Davie, que està previst que ofereixi una roda de premsa aquest dimarts.

Mentrestant, cada vegada són més les veus dins de la professió que han demanat que es reveli el nom del presentador, que va ser suspès del seu càrrec aquest diumenge.

Identitat desconeguda

Per ara tant la família de la víctima com la mateixa BBC han evitat donar el nom del presentador assenyalat, tot i que es dona per fet que és un rostre conegut amb un sou elevat. 

Notícies relacionades

Alguns mitjans britànics apunten que la seva identitat és un secret a crits dins de la cadena, tot i que per ara cap s’ha atrevit a revelar-lo per por de patir conseqüències legals per difamació. 

Les lleis sobre la protecció de la privacitat impedeixen la publicació del nom mentre no s’obri una investigació formal i molts dels rostres coneguts de la cadena han sortit a desmentir les especulacions que els assenyalaven com possibles sospitosos.