Llibre explosiu

Trump va fantasiejar sobre com seria tenir sexe amb la seva filla Ivanka

Trump haurà de pagar cinc milions de dòlars a E. Jean Carroll per abús sexual i difamació

¿Qui és E. Jean Carroll?: la reconeguda escriptora que ha guanyat el judici contra Trump

Republican U.S. presidential nominee Donald Trump stands in the Trump family box with his daughter Ivanka (R), awaiting the arrival onstage of his son Eric at the conclusion of former rival candidate Senator Ted Cruz’s address, during the third night at the Republican National Convention in Cleveland, Ohio, U.S. July 20, 2016. REUTERS/Aaron P. Bernstein

Republican U.S. presidential nominee Donald Trump stands in the Trump family box with his daughter Ivanka (R), awaiting the arrival onstage of his son Eric at the conclusion of former rival candidate Senator Ted Cruz’s address, during the third night at the Republican National Convention in Cleveland, Ohio, U.S. July 20, 2016. REUTERS/Aaron P. Bernstein / AARON P. BERNSTEIN (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
EFE

L’expresident dels EUA Donald Trump (2017-2021) va fer comentaris sexistes sobre l’aparença de la seva filla Ivanka i va parlar de «com seria tenir sexe amb ella», segons descriu al seu nou llibre l’exfuncionari de Seguretat Nacional Miles Taylor, que va treballar a la seva Administració.

‘Blowback: A warning to save democracy from the next Trump’ ha sigut avui avançat en extractes per la revista ‘Newsweek’ i Taylor hi descriu el «sexisme sense dissimulació» de Trump envers les dones del seu Govern, des d’ajudants de baix nivell fins a secretàries de gabinet.

Taylor, que va treballar a les ordres de la secretària de Seguretat Nacional Kirstjen Nielsen, és conegut per ser l’autor anònim d’una columna publicada el setembre de 2018 pel diari ‘The New York Times’. En aquest text revelava un suposat esforç de «resistència» interna a Trump per part d’un grup de funcionaris decidits a «frustrar part de les seves iniciatives i les seves pitjors inclinacions».

Segons escriu Taylor en llibre, la pitjor part del comportament de Trump van ser els seus comentaris lascius sobre la seva pròpia filla.

«Els assistents van dir que parlava dels pits d’Ivanka Trump, del seu cul i de com seria tenir sexe amb ella, comentaris que una vegada van portar John Kelly a recordar al president que Ivanka era la seva filla», explica Taylor.

«Molt malvat»

Kelly, que va ser cap de gabinet de la Casa Blanca del 2017 al 2019, va explicar més tard aquesta mateixa història a Taylor «amb visible disgust», afegint que Trump era «un home molt, molt malvat».

L’exfuncionari recorda que en les seves reunions amb el llavors president i Kirstjen Nielsen, Trump li deia «carinyo» i «dolceta» a la seva secretària de Seguretat Nacional i «criticava el seu maquillatge i el seu vestuari».

Després d’un d’aquests comentaris grollers, Taylor explica que Nielsen li va xiuxiuejar: «Creu-me, aquest no és un lloc de treball saludable per a les dones».

Una altra de les dones que van patir el sexisme de Trump va ser Sarah Huckabee Sanders, actual governadora d’Arkansas i que era llavors portaveu de la Casa Blanca. Durant una reunió al Despatx Oval, Trump va creure veure-la a la sala adjacent, però va resultar ser una de les seves assistents personals.

«Ui», va respondre Trump, d’acord amb Taylor. «Anava a dir: ‘Tio, Sarah, ¡has perdut molt pes!».

Taylor creu que Trump no ha canviat i tem que un segon mandat de l’expresident, que és el favorit en els sondejos per fer-se amb la nominació republicana a les eleccions presidencials del 2024, pugui ser molt pitjor.

Notícies relacionades

En declaracions a ‘Newsweek’, Taylor va qualificar Trump com «un pervertit», que «ha normalitzat comentaris despectius contra les dones». L’exfuncionari veu «increïble» que pugui arribar a ser elegit president de nou.

‘Blowback: A warning to save democracy from the next Trump’ sortirà a la venda el 18 de juliol i s’afegeix a un altre dels llibres crítics de Taylor contra Trump, ‘A warning’ (2019), publicat sota l’autoria d’Anònim.

Temes:

Sexe