ESCÀNDOL PRESIDENCIAL

Una exmodel de Playboy demana poder airejar lliurement la seva relació amb Trump

Karen McDougal sol·licita trencar el pacte de silenci pel qual va rebre 150.000 dòlars d'un tabloide el director del qual és amic del president a canvi de no revelar la presumpta relació que va mantenir amb el magnat

zentauroepp42592770 karen mcdougal180320192520

zentauroepp42592770 karen mcdougal180320192520

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Una exmodel de Playboy que ha denunciat haver tingut relacions sexuals amb el president dels EUA, Donald Trump, ha demanat poder ser alliberada del pacte que li impedeix explicar la seva relació amb el magnat, informa 'The New York Times'. La model, Karen McDougal, va vendre la història en exclusiva a un tabloide el director del qual és amic personal de Trump. L'editor de 'The National Enquirer' va pagar pel testimoni de l'exmodel 150.000 dòlars (122.000 euros) en plena campanya electoral i després no va publicar res. 

És el segon cas d'aquest tipus al qual ha de fer front Trump les últimes setmanes. L'actriu porno Stephanie Clifford, més coneguda com a Stormy Daniels, va rebre 130.000 dòlars (106.000 euros) per estar callada. El pagament el va rebre de l'advocat personal de Trump. Tant McDougal com Daniels intenten evitar les clàusules dels contractes de confidencialitat firmades al seu dia i que els exigeixen que resolguin les disputes en procediments d'arbitratge secrets en comptes de fer-ho un tribunal obert.

Invalidar el contracte

L'advocat de McDonald, Peter Stris, ha acusat l'American Media Inc. d'intentar "silenciar" la seva clienta, segons denuncia el lletrat en el diari nord-americà. "La demanda presentada avui té com a objectiu restaurar el dret de la meva clienta a la seva pròpia veu", ha dit Stirs. "La nostra intenció és invalidar l'anomenat contracte que American Media Inc. li va imposar a Karen, perquè la meva clienta pugui tirar endavant amb la seva vida privada", ha afegit l'advocat.

Notícies relacionades

Karen McDougal va explicar el seu presumpte idil·li amb Trump en un reportatge que va aparèixer en la revista 'New Yorker' el 16 de febrer passat. Va afirmar que el 2006 va mantenir una relació de diversos mesos amb l'ara president dels EUA.  Segons McDougal, ella i Trump es van conèixer en una festa a la Casa Playboy el juny del 2006 i que al final es van citar en un hotel de Los Angeles. L'exmodel assegura que en aquesta primera cita van tenir relacions sexuals. La relació va continuar durant nou mesos. Aleshores, Trump ja estava casat amb Melania i el seu fill petit, Barron, només tenia uns mesos d'edat.

El 2016, durant la campanya electoral, McDougal va intentar vendre la seva història a un mitjà de comunicació i qui li va trucar a la porta va ser 'The National Enquirer' i l'amic de Trump.