Districte 5

Almenys 16 ferits per una forta explosió de gas en un edifici a París

3
Es llegeix en minuts
Enric Bonet

Almenys 16 persones han resultat ferides, 7 de greus, aquest dimecres després d’una forta explosió en un edifici al centre de París. Un gran incendi ha tingut lloc pocs minuts abans de les cinc de la tarda després d’una deflagració d’origen desconegut, tot i que les primeres hipòtesis i segons el testimoni dels veïns de la zona apunten que es podria deure a una fuita de gas. «L’incendi està controlat», ha explicat en declaracions a la premsa el prefecte de la policia de la capital, Laurent Nuñez. «Els bombers de París han acudit al lloc. Sisplau, no els obstaculitzin i evitin la zona», ha tuitejat el ministre de l’Interior, Gérald Darmanin.

El cos de bombers ha intervingut ràpidament i va aconseguir controlar l’incendi. Uns 230 agents estan desplegats en les tasques d’extinció de les flames. Les autoritats han indicat que l’explosió es va produir en un edifici del Barri Llatí, on hi ha l’acadèmia de moda nord-americana (una escola universitària de moda, art i disseny). Aquest immoble s’ha esfondrat parcialment i un altre s’ha vist afectat pel foc. Els edificis limítrofs, la majoria dels quals no s’han vist afectats pel foc, s’han desallotjat.

«L’explosió s’ha produït a l’interior de l’immoble», ha explicat a la premsa la fiscal de París, Laure Beccau, que ha afegit que han obert una investigació per «ferides involuntàries». De moment, les autoritats es mostren prudents sobre l’origen de l’explosió, tot i que la qualificació dels fets apunta que es privilegia la hipòtesi accidental. Però les causes no es determinaran fins que avanci la investigació. La intervenció està centrada en l’extinció del foc i la recerca de possibles ferits o morts sota la runa. «Hem de ser molt prundentes amb el balanç de víctimes», ha indicat Nuñez.

«Un petit fil de gas»

Un petit fil de gas«Ha sigut com una enorme bola de foc que sortia d’un porxo en una vintena de metres», ha assegurat al diari Libération Loris, un enginyer de so que era en un bar de la zona quan ha tingut lloc l’explosió. Ha explicat que poc abans de la deflagració ha sentit «com un petit fil de gas». «Hem sentit una deflagració enorme, com si es degués a una fuita de gas»

«Nous avons entendu une déflagration énorme, comme une fuite de gaz», explique-t-il.

L’explosion, Loris l’a sentie de très près. Ingénieur son dans un bar de la rue Saint-Jacques, il préparait l’endroit pour la fête de la musique quand il a senti «comme un petit filet de gaz». «Puis dix ou quinze secondes après, ça a complètement pété. C’était comme une énorme boule de feu qui sortait d’un porche sur une vingtaine de mètres. Les vitres du bâtiment en face ont été soufflées, des bouches d’égout ont sauté, les gens criaient de partout… C’était violent !» Après la détonation, ce fan de métal de 20 ans raconte avoir fait un tour dans la rue, invité les passants à se réfugier dans son bar. «L’adrénaline est vraiment descendue quand les policiers sont arrivés. Peut-être 10-15 minutes après, je ne sais pas, ça m’a paru super long». S’il assure n’avoir vu aucun blessé, un passant raconte, lui, avoir vu les secours se servir de brancards. Par notre reporter Julien Lecot.

Notícies relacionades

L’Ajuntament de París ha activat una cèl·lula de crisi per respondre al succés. L’alcaldessa de la capital gal·la, Anne Hidalgo, s’ha desplaçat al lloc dels fets, informa la cadena BFM TV.

A la mateixa xarxa social, el número dos de l’alcaldia del districte V, Édouard Civel, ha assenyalat que s’havia produït una explosió de gas a la plaça Alfonse Laveran i que hi havia diversos edificis en flames.

Temes:

París