Abusos sexuals

JPMorgan arriba a un acord per arxivar una demanda d’una víctima de Jeffrey Epstein

zentauroepp49455208 new york  ny   july 08  a protest group called  hot mess  ho190816231128

zentauroepp49455208 new york ny july 08 a protest group called hot mess ho190816231128 / STEPHANIE KEITH

1
Es llegeix en minuts
EFE

JPMorgan Chase, el banc més gran per actius dels Estats Units, va dir aquest dilluns que ha arribat a un acord amb una de les víctimes de Jeffrey Epstein, que acusa la institució financera de facilitar l’operació de tràfic sexual del difunt pedòfil. El comunicat no va revelar els termes de l’acord.

Una dona, que figura anònimament com a Jane Doe als documents judicials, va presentar la demanda l’any passat a Nova York i va acusar el banc més gran dels Estats Units de beneficiar-se de les activitats il·legals d’Epstein i ajudar-lo en el seu suposat tràfic sexual.

La demandant va dir que Epstein va abusar sexualment d’ella entre el 2006 i el 2013 i «la va deixar» als seus amics. A més, va assenyalar que Epstein li va pagar a ella i a altres víctimes amb efectiu retirat de JPMorgan. «Aquest acord és el millor per a totes les parts, especialment per als supervivents que van ser víctimes del terrible abús d’Epstein», va dir el banc en un comunicat aquest dilluns.

Enviaments de diners a les víctimes

Les illes Verges dels EUA també van demandar JPMorgan a finals de l’any passat, apuntant que el banc va facilitar el presumpte tràdic i abús sexual d’Epstein al permetre que el difunt continués sent un client i ajudar-lo a enviar diners a les seves víctimes. Aquest cas encara està pendent.

El magnat va morir en una presó federal a Nova York el 2019 mentre esperava ser jutjat per càrrecs de tràfic sexual. Llavors, els metges forenses van dictaminar que va ser un suïcidi.

Epstein va començar a ser client de JPMorgan a finals dels 90 i, segons The Wall Street Journal, l’empresari va recórrer a Deutsche Bank després que JPMorgan tanqués els seus comptes el 2013.

Notícies relacionades

Tots dos bancs van treballar amb Epstein després que fos acusat d’abusar de menors i es declarés culpable en un tribunal estatal de Florida el 2008 per sol·licitar la prostitució d’una menor.

El mes passat, Deutsche Bank va acordar pagar 75 milions de dòlars (69,67 milions d’euros) per resoldre una demanda per la seva relació amb Epstein.