En la coronació de Carles III

El príncep Enric i el duc de York, els dos proscrits de la família reial

  • ¿Quins són els reptes que li esperen a Carles III?

  • Detalls per no perdre’s en la cerimònia

El príncep Enric i el duc de York, els dos proscrits de la família reial

POOL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El príncep Enric, fill petit del rei Carles III del Regne Unit, ha arribat aquest dissabte a l’abadia de Westminster per assistir a la coronació del seu pare, juntament amb les seves cosines, les princeses Beatriu i Eugènia, filles del seu oncle Andreu, l’altre proscrit de la família reial.

Notícies relacionades

Tots dos han estat a l’Exèrcit britànic, tot i que per a la cerimònia Enric vestia de civil i portava les condecoracions a la solapa. El duc de Sussex, que ha criticat durament la seva família al seu llibre ‘En la sombra’ (‘Spare’, en anglès), va viatjar des de Los Angeles (EUA), on viu amb la seva família, però sense la seva dona, Meghan, ni els seus dos fills, els prínceps Archie i Lilibet. El seu fill gran, Archie, fa anys aquest dissabte, motiu pel qual es preveu que quan acabi la cerimònia torni als Estats Units.

A l’abadia també van assistir el duc de York, que està apartat de les funcions oficials de la família reial britànica per la seva relació amb el cas Epstein, i els seus germans, els prínceps Anna i Eduard. El príncep Andreu lluïa la capa de l’Orde de la Lligacama, l’orde de cavalleria més destacada de la monarquia britànica, una distinció que no el deixaven utilitzar des que la seva mare, la reina Isabel II, li va retirar els honors.