Mort del ‘Cavalieri’

Funerals d’Estat per a Silvio Berlusconi dimecres a la catedral de Milà

Funerals d’Estat per a Silvio Berlusconi dimecres a la catedral de Milà

GUGLIELMO MANGIAPANE / REUTERS

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’ex primer ministre italià Silvio Berlusconi, que ha mort aquest dilluns als 86 anys a causa d’una leucèmia, tindrà funerals d’Estatdimecres a la catedral de Milà, ha anunciat la diòcesi local. «Els funerals d’Estat de Silvio Berlusconi se celebraran el dimecres 14 de juny a la catedral de Milà», ha puntualitzat la diòcesi d’aquesta ciutat del nord d’Itàlia a la seva pàgina web.

Des del mateix dia de la seva mort, el fèretre del magnat malalt de leucèmia s’exposarà a la seva mansió Villa Martino de Arcore, una localitat a prop de Monza, al nord de Milà, i dimarts a la seu de Mediaset, segons les mateixes fonts. L’alcalde de la capital llombarda, Giuseppe Sala, ha ofert les instal·lacions de l’ajuntament, molt a prop del temple, per a la celebració de les exèquies.

Notícies relacionades

Després de la mort, a l’hospital San Raffaele de Milà, alguns seguidors s’han concentrat a les portes del centre hospitalari amb missatges de record i banderes italianes i del seu partit, Força Itàlia. Altres admiradors ja han començat a deixar flors a les portes de la seva mansió.

A Roma, la ciutat on va desenvolupar la seva històrica etapa política, la bandera d’Itàlia oneja a mig pal al Senat, on ocupava un escó des de les eleccions d’octubre de 2022.