Eleccions presidencials

El candidat opositor Kiliçdaroglu arrasa davant Erdogan entre els turcs residents a Espanya

  • Turquia decidirà el futur d’Erdogan en una segona volta electoral

El candidat opositor Kiliçdaroglu arrasa davant Erdogan entre els turcs residents a Espanya

BULENT KILIC / AFP

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El principal candidat de l’oposició en les presidencials de Turquia, Kemal Kiliçdaroglu, ha obtingut més de vuit de cada 10 vots entre els turcs residents a Espanya, segons resultats no oficials que atorguen a l’actual president, Recep Tayyip Erdogan, a penes un 16% dels sufragis.

Gairebé 6.000 turcs tenien dret a vot a Espanya, en unes eleccions per a les quals s’havien habilitat durant tres dies –entre el 5 i el 7 de maig– urnes a l’Ambaixada de Turquia a Madrid i també al Consolat de Barcelona. No obstant, finalment van votar unes 3.500 persones.

Segona volta

Notícies relacionades

D’aquestes, una àmplia majoria, que ronda el 82%, es van inclinar per Kiliçdaroglu, recolzat per una coalició formada per sis partits i avalat pel prokurd Partit Democràtic dels Pobles (HDP), informa el portal Haberturk. Prop d’un 16,1% van recolzar la continuïtat d’Erdogan, mentre que el candidat de l’Aliança Ancestral, Sinan Ogan, es va haver de conformar amb l’1,2%.

Malgrat els resultats a Espanya, Erdogan es va imposar clarament entre els turcs expatriats, amb una dada general que supera el 57% i que, si s’hagués replicat també dins de Turquia, li hauria permès evitar la segona volta davant Kiliçdaroglu, que tindrà lloc el 28 de maig. El Consell Electoral Suprem (YSK) ha situat en el 49,51% el nivell de suport general al president, mentre que el seu principal rival figura amb 44,89%.