La invasió russa

El Grup Wagner revela les seves intencions futures: dard molt directe a Zelenski

El Grup Wagner revela les seves intencions futures: dard molt directe a Zelenski

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’opinió pública comença a estar molt familiaritzada amb el Grup Wagner, la guerrilla de mercenaris reclutats en molts casos a les presons russes que estan exercint un paper de pes en l’estratègia militar del Kremlin en la invasió d’Ucraïna. Es caracteritza per assumir les missions més complicades malgrat que no van sobrats d’equipament ni de munició.

I en aquest grup destaca la figura de Ievgueni Prigojin, una de les veus més respectades pel president rus, Vladímir Putin. Sabedor d’aquesta condició, Prigojin s’ha embolicat en una batalla dialèctica amb el Ministeri de Defensa, a qui reclama insistentment més municions i equipament davant les ostensibles carències dels seus soldats. I el to va ‘in crescendo’. 

Ironia

Notícies relacionades

En un vídeo a Telegram, un Prigojin vestit de gala i amb les ruïnes de Bakhmut d’escenari, afirma que el seu objectiu a curt termini és el de presentar la seva candidatura a les eleccions presidencials ucraïneses del 2024 en les quals pretén derrotar Zelenski a les urnes. Una informació que ha resultat tan inesperada com molesta en el Kremlin, malgrat la poca versemblança del missatge, que bé podria ser un recurs d’ironia del militar.

En qualsevol cas tampoc ha agradat que afegís que si aconsegueix imposar-se a Zelenski en els comicis «tot se solucionarà i ja no faran falta municions». No és la primera vegada que s’especula amb el futur de Prigojin, de qui es va arribar a dir que competiria amb Putin per la presidència de la Federació de Rússia, malgrat que ell mai s’ha pronunciat respecte a això.