Imatges sensibles

Vídeo | Kíiv denuncia l’execució d’un soldat al cridar «¡glòria a Ucraïna!»

  • Segueix les últimes notícies de la guerra en directe

1
Es llegeix en minuts
EFE

El defensor del poble d’Ucraïna, Dmitro Lubinets, ha denunciat com a crim de guerra l’execució d’un soldat del seu país en mans dels soldats russos quan cridava «glòria a Ucraïna» i el vídeo dels quals ha sigut difós per les xarxes socials.

En un missatge en el seu compte de Telegram, que acompanya amb el vídeo en el qual es veu la suposada execució del militar, l’‘ombudsman’ ucraïnès assegura que «Rússia haurà de respondre per cada crim de guerra comès».

Per Lubinets, l’execució d’«un militar ucraïnès capturat és una violació de les Convencions de Ginebra. Aquesta és una manifestació de baixesa i mesquinesa».

«Crim de guerra»

«Quan les paraules ‘glòria a Ucraïna’ evoquen honor, respecte i orgull arreu del món, els russos apunten (amb les seves armes) l’eslògan ucraïnès», va denunciar.

Notícies relacionades

És «molt dolorós –va dir– veure el que els ocupants estan fent al nostre poble. L’objectiu d’Ucraïna, com tot el món democràtic, és portar la Federació Russa davant la justícia».

Lubinets va informar que ha enviat aquest vídeo els socis internacionals d’Ucraïna i defensors del poble de diferents països per confirmar el que, segons la seva opinió, és un altre crim de guerra rus.