«Conclusió elemental»

Medvédev alerta d’una guerra nuclear si Ucraïna derrota Rússia

Segueix les últimes notícies de la guerra en directe

Medvédev alerta d’una guerra nuclear si Ucraïna derrota Rússia
1
Es llegeix en minuts
EFE

El vicepresident del Consell de Seguretat rus, l’expresident Dmitri Medvédev, ha advertit avui a Occident en contra de l’enviament d’armament pesant i sistemes d’atac a Ucraïna, perquè la derrota d’una potència nuclear com Rússia en una guerra convencional pot provocar l’esclat d’un conflicte nuclear.

«Demà, a la base Ramstein de l’OTAN, els grans líders militars discutiran noves tàctiques i estratègies, així com el subministrament a Ucraïna de nous armaments pesants i sistemes d’atac. I això serà just després del Fòrum de Davos, on retardats que els agrada la gresca van repetir com un mantra: per aconseguir la pau, Rússia ha de perdre», va assenyalar Medvédev al seu canal de Telegram.

«Hauria de ser obvi»

«I a cap d’aquests miserables se li acut treure d’això la següent conclusió elemental: la derrota d’una potència nuclear en una guerra convencional pot provocar l’esclat d’una guerra nuclear», va recalcar.

Medvédev afirma en la seva enèsima escomesa contra Occident, que «les potències nuclears no perden grans conflictes de què depèn el seu destí».

Notícies relacionades

«Però això hauria de ser obvi per a qualsevol. Fins i tot per a un polític occidental que hagi conservat almenys algun rastre d’intel·ligència», insisteix.

L’expresident de Rússia va fer aquestes declaracions la vigília de la reunió del Grup de Contacte per a la Defensa d’Ucraïna a la base aèria nord-americana de Ramstein, a Alemanya, on els socis de Kíiv preveuen anunciar una nova i important ajuda militar que inclourà més armes i munició, a més de vehicles blindats i, segons espera el Govern de Volodímir Zelenski, tancs moderns.