Sinistre a Kíiv

¿Què ha passat i què se sap de l’accident d’helicòpter a Ucraïna?

L’aeronau on viatjava la cúpula d’Interior ucraïnesa es dirigia a «punts calents» del país on hi ha combats

¿Què ha passat i què se sap de l’accident d’helicòpter a Ucraïna?

VALENTYN OGIRENKO / REUTERS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys 18 persones, entre les quals el ministre de l’Interior ucraïnès, altres alts càrrecs del ministeri i tres nens, han mort aquest dimecres al matí a l’estavellar-se un helicòpter del SES (Serveis d’Emergència Estatal) prop d’una escola bressol als afores de Kíiv, segons han informat fonts oficials. A continuació, la informació confirmada fins ara, al detall.

  • L’helicòpter on viatjaven es dirigia a un «punt calent» de combats, ha informat l’Oficina del president ucraïnès. «El propòsit del vol era per feina. A un dels, es pot dir així, punts calents que tenim al nostre país, on hi ha combats. El ministre de l’Interior es dirigia allà», ha assenyalat Kirilo Timoixenko, cap adjunt de l’Oficina del President, durant una reunió informativa a Brovarí, lloc del sinistre. Ha afegit que més tard hi hauria més informació.

  • L’aeronau ha caigut a Brovarí, al nord-est de la capital, incendiant almenys un edifici. Diversos cadàvers estaven tapats amb mantes al terra d’un pati d’una zona residencial, a prop de l’entrada afectada d’un bloc de pisos.

  • El cap de la policia nacional, Íhor Klimenko, ha confirmat la mort del ministre de l’Interior, Denís Monastirski, nomenat pel president Volodímir Zelenski el 2021. El seu primer adjunt, Ievhen Ienin, i el secretari d’estat del Ministeri de l’Interior, Iuri Lubkovitx, també han mort. «Com a conseqüència de l’accident a Brovarí, ha mort la cúpula del Ministeri de l’Interior d’Ucraïna», ha declarat.

  • Nou de les persones mortes anaven a bord de l’helicòpter, segons el cap de policia i els serveis d’emergència.

  • Segons un missatge del governador de la regió de Kíiv, Oleksí Kuleba, la xifra de ferits ha pujat a 29, entre els quals 15 nens.

  • Els vídeos de l’accident compartits a les xarxes socials mostraven un edifici en flames i se sentien els crits de la gent. «En el moment de la tragèdia hi havia nens i personal a l’escola bressol», ha explicat el governador de la regió en l’aplicació de missatgeria Telegram.

  • El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha traslladat el seu condol a les famílies i amics de les víctimes, que ha descrit com «veritables patriotes». «Que descansin en pau. Que tots els que han perdut la vida aquest matí negre descansin en pau», ha assenyalat. «Avui ha tingut lloc una tragèdia terrible a Brovarí», ha declarat a Telegram, i ha afegit que «el dolor és indescriptible».

  • L’accident arriba l’onzè mes de la invasió russa, mentre Ucraïna continua commocionada per la mort de 45 persones en un bloc d’apartaments en un atac amb míssils russos contra la ciutat de Dnipró, al centre-est del país, dissabte passat.