16 morts

Mor el ministre de l’Interior d’Ucraïna i tota la seva cúpula al caure el seu helicòpter

El sinistre, a prop d’una escola bressol infantil de l’est de Kíiv, ha segat la vida de dos nens

1
Es llegeix en minuts
Marc Marginedas
Marc Marginedas

Periodista

Especialista en països de l'antiga Unió soviètica i el món àrab-islàmic.

ver +

El ministre de l’Interior d’Ucraïna, Denís Monastirski, i altres alts càrrecs del ministeri figuren entre els 16 morts en un accident d’helicòpter a la ciutat ucraïnesa de Brovarí, situada a la regió de Kíiv, segons han confirmat aquest dimecres les autoritats. El cap de la policia ucraïnesa, Ígor Klimenko, ha indicat en un missatge en el seu compte de la xarxa social Facebook que «un helicòpter del Servei Estatal d’Emergència s’ha estavellat a Brovarí». «Com a resultat de l’accident, la cúpula del Ministeri de l’Interior ha mort: el ministre, el viceministre i el secretari d’Estat», ha afirmat. Es desconeixen les circumstàncies en què s’ha produït el sinistre.

«A la ciutat de Brovarí [a l’est de Kíiv], un helicòpter s’ha estavellat a prop d’una escola infantil i un edifici de vivendes [...] Hi ha víctimes», ha informat el cap adjunt de l’administració presidencial, Kirilo Timoixenko a Telegram, esmentant les autoritats regionals.

«Les informacions sobre les víctimes i les circumstàncies» d’aquest accident «estan sent elaborades», ha precisat el governador de la regió, Oleksí Kuleba. Les ambulàncies, la policia i els bombers ja hi estaven treballant.

«En el moment del drama, hi havia nens i empleats a l’escola infantil», ha indicat Kuleba. «En aquest moment, tothom està evacuat», ha afegit, sense donar més detalls sobre les possibles víctimes entre els menors.

Notícies relacionades

Una portaveu de la policia ucraïnesa per a la regió de Kíiv, esmentada per la televisió pública Suspilné, ha dit per la seva banda que «s’ha declarat un incendi» en el moment de la tragèdia.

L’accident ha tingut lloc a Brovarí, una ciutat d’uns 100.000 habitants als afores de la capital ucraïnesa.