Parlament Europeu

El presumpte cervell del Qatargate se’n penedeix i accepta col·laborar amb la justícia belga

L’exeurodiputat i responsable de l’oenagé Fight Impunity, Pier Antonio Panzeri, firma un «acord de penediment» amb la Fiscalia federal a canvi d’una pena de presó reduïda

El presumpte cervell del Qatargate se’n penedeix i accepta col·laborar amb la justícia belga

MARC DOSSMANN / EUROPEAN UNION / AFP

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

L’exeurodiputat italià Pier Antonio Panzeri, considerat cervell de la presumpta trama de suborns de l’anomenat Qatargate, l’escàndol de corrupció que va esquitxar a principis de desembre el Parlament Europeu, està disposat a col·laborar amb la justícia belga i explicar tot el que sap. Segons ha informat la Fiscalia federal, Panzeri ha firmat un «acord de penediment» pel qual es compromet «a fer declaracions substancials, reveladores, veraces i completes sobre la implicació de tercers i, en el seu cas, sobre la seva pròpia implicació en els fets delictius objecte de la causa». 

Notícies relacionades

A canvi Panzeri, que va ser imputat el 10 de desembre passat per participació en organització criminal en qualitat de dirigent, blanqueig de capitals i corrupció activa i passiva i que està des d’aleshores en presó preventiva, podria beneficiar-se d’una pena de presó limitada. «En l’expedient obert per la Fiscalia Federal sobre les sospites de frau al Parlament Europeu i encomanat a un jutge d’instrucció de Brussel·les, s’ha produït avui un fet important. Una de les figures clau del cas, Pier Panzeri, assistit pels seus advocats, ha firmat un memoràndum amb el fiscal federal» relatiu a «els sospitosos que s’han penedit en un cas», ha anunciat aquest dimarts la fiscalia en un comunicat. 

«Informar els investigadors»

En aquest memoràndum l’exeurodiputat socialista es compromet a informar els investigadors i la justícia belga sobre el ‘modus operandi’ utilitzat en aquest cas, «els acords financers amb altres països implicats, les estructures financeres creades», «els actors de les estructures i els beneficis oferts», així com «la implicació de persones conegudes i desconegudes en el marc de la investigació, inclosa la identitat de les persones que reconeix haver subornat». La firma de l’acord permetrà a Panzeri accedir a una «pena limitada». Aquesta pena inclou pena de presó, una multa i la confiscació de tots els béns adquirits, que en el seu cas les autoritats estimen actualment «en un milió d’euros».