Guerra d’Ucraïna

El bombardeig de Dnipró es converteix en una de les pitjors massacres de la guerra

Ascendeixen a 40 els morts per l’atac rus a un edifici de vivendes, la responsabilitat del qual el Kremlin nega

El president Putin promet que els tancs enviats per Occident a Ucraïna acabaran «cremant»

El bombardeig de Dnipró es converteix en una de les pitjors massacres de la guerra

REUTERS / YEVHEN TITOV

1
Es llegeix en minuts
Reuters

El bombardeig rus contra un edifici de vivendes a la localitat de Dnipró, a l’est d’Ucraïna, s’ha convertit en una de les tragèdies més mortíferes des de l’inici de la contesa. Almenys quatre desenes de cadàvers han sigut retirats d’entre la runa pels equips de rescat, que aquest dilluns a la tarda pràcticament descartaven que poguessin recuperar-se més supervivents donat el temps transcorregut des de l’atac. El balanç final de morts és molt probable que s’acabi incrementant, ja que una trentena de persones es troben desaparegudes.

Notícies relacionades

La presidència sueca de la UE ha denunciat amb gravetat el «crim de guerra» rus, mentre que a Moscou, el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, ha declinat tota responsabilitat per «la tragèdia» i ha evocat la possibilitat que el causant de tot hagi sigut «un míssil de la defensa antiaèria ucraïnesa». Transcorregudes 48 hores de l’impacte del míssil, l’enviat especial de France Presse va identificar al lloc dels fets dues grues que intentaven col·locar els rescatistes als apartaments inaccessibles fins al moment, mentre que ciutadans dipositaven flors i ossos de peluix.

Primera victòria en mesos

El president Vladímir Putin ha preferit evitar esmentar el tema, i s’ha concentrat en la presa de la localitat de Soledar per part de les forces russes, la primera victòria militar obtinguda per les tropes del seu país en diversos mesos. El líder del Kremlin ha considerat que el seu Exèrcit es trobava en «una dinàmica positiva» després de la conquesta de Soledar. També ha evocat l’imminent enviament, per part de diversos països occidentals, de carros de combat, prometent a Kíiv que aquests vehicles «cremen» i «cremaran» al camp de batalla. Londres i Varsòvia ja han anunciat que enviaran els tancs, mentre que una reunió per coordinar els enviaments d’armament a Ucraïna entre els aliats occidentals està prevista a la base nord-americana de Ramstein el 20 de gener.