Guerra d’Ucraïna

Els morts per l’atac rus a Dnipró ascendeixen a 25

El president Zelenski assegura que una quarantena de persones es troben desaparegudes

Els morts per l’atac rus a Dnipró ascendeixen a 25

REUTERS / YEVHEN TITOV

1
Es llegeix en minuts

Dnipró, localitat de l’est d’Ucraïna relativament poc afectada per la guerra fins al moment, ha viscut aquest cap de setmana la seva particular jornada de l’horror a causa d’un bombardeig rus que va destruir per complet la secció central d’un enorme bloc de vivendes. Un total de 25 cadàvers, alguns pertanyents a nens, han sigut recuperats d’entre la runa pels equips de rescat, un balanç encara pendent de tancar-se a causa de les sospites que moltes de les víctimes encara es troben atrapades entre les restes de l’edifici.

L’atac forma part de dues onades d’atacs amb míssils S-300 i S-400 disparats des de la veïna Bielorússia durant dissabte, i dirigits principalment contra infraestructura de serveis bàsics com l’electricitat. Els coets van impactar en altres ciutats com Kíiv, Khàrkiv, Odessa, Krivvi Rih o Vinnitsi, i van ferir com a mínim 72 persones més.

Valentin Reznitxenko, governador de la regió de Dnipropetrovsk, ha informat al seu canal de Telegram que un total de 72 apartaments van ser destruïts, mentre que 230 més van resultar fets malbé. El comandament aeri ucraïnès, per la seva banda, va informar que l’arma feta servir era un míssil de llarg abast Kh-22 (també conegut com a X-22) disparat des de la localitat de Kursk i fet servir normalment contra vaixells portaavions.

Persones desaparegudes

Notícies relacionades

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, va informar que 39 persones havien sigut rescatades, entre elles 6 nens. Un total de «43 persones estan desaparegudes», va escriure a Telegram, citat per l’agència Ukrinform. En el seu missatge, que acompanya d’imatges de les tasques de rescat, el president va expressar les seves condolences a famílies i amics de les víctimes mortals. «Continuen les operacions de recerca i rescat i el desmantellament d’elements estructurals perillosos. A tota hora. Continuem lluitant per cada vida», va assegurar.

A l’altre costat de la frontera, també s’hi van registrar bombardejos. Rússia ha denunciat avui la mort de tres militars en una explosió d’un magatzem de munició a la regió russa de Bélgorod, fronterera amb Ucraïna. L’incident es va produir en la nit de dissabte a diumenge en un centre cultural de la localitat de Tonenkoie on s’emmagatzemava munició.