Judici

Harvey Weinstein, culpable d’haver violat una dona

  • L’exproductor va ser absolt d’un dels set càrrecs pels quals se’l jutjava, i tres no van tenir acord al jurat

1
Es llegeix en minuts

L’exproductor de cine Harvey Weinstein va ser declarat culpable de tres càrrecs de violació i agressió sexual aquest dilluns en un judici a Los Angeles (Califòrnia). Weinstein va ser declarat culpable de violació, còpula oral forçada i d’un altre càrrec de conducta sexual inapropiada en relació amb una dona, segons van informar mitjans nord-americans.

El productor de 70 anys va ser absolt d’un dels set càrrecs que se li imputaven i els tres restants, entre els quals es trobava el cas de Jennifer Siebel Newsom, dona del governador de Califòrnia Gavin Newsom, no van tenir un veredicte unànime per part del jurat, compost per vuit homes i quatre dones. El jurat va assegurar que era incapaç d’arribar a un veredicte en les acusacions de Siebel de violació i agressió sexual i en les d’una altra dona, per la qual cosa es va declarar la nul·litat del judici per aquests càrrecs.

El 2020 Weinstein va ser condemnat a 23 anys de presó en un judici oficiat a Nova York, i ara podria afrontar una pena de fins a 24 anys de presó, però els advocats i la defensa no van fer comentaris sobre el veredicte final. L’extità de Hollywood va ser jutjat per set càrrecs que es basaven en acusacions de quatre dones que presumptament van patir abusos sexuals per part d’ell entre el 2005 i el 2013, tots, en habitacions d’hotel de Los Angeles.

Notícies relacionades

La condemna a Weinstein el 2020 a Nova York va marcar un gran triomf per al moviment #MeToo en la seva lluita feminista contra els abusos i les agressions sexuals. Weinstein compleix la seva reclusió al centre penitenciari de les Torres Bessones, al centre de Los Angeles, després d’haver sigut extradit des de Nova York el juliol del 2021.

En total, més de 80 dones han acusat l’exproductor de delictes sexuals i comportament indegut.