Escàndol a l’Eurocambra

L’escàndol del ‘Qatargate’ al Parlament Europeu esquitxa també el Marroc

L’exeuroparlamentari italià Pier Antonio Panzeri està acusat d’haver rebut suborns de Rabat a canvi d’influir en decisions polítiques

L’escàndol del ‘Qatargate’ al Parlament Europeu esquitxa també el Marroc

MARC DOSSMANN / EUROPEAN UNION / AFP

1
Es llegeix en minuts
EFE

Juntament amb Qatar, el Marroc també està implicat en l’escàndol de corrupció que sacseja el Parlament Europeu, segons documents de la investigació als quals afirma haver tingut accés el setmanari alemany ‘Der Spiegel’. Segons publica el setmanari en la seva edició digital, s’acusa l’exeuroparlamentari italià Pier Antonio Panzeri d’haver rebut suborns tant de Qatar com del Marroc a canvi d’influir decisions polítiques al Parlament Europeu. La vicepresidenta de la Cambra, la grega Eva Kaili, ha sigut destituïda pel seu vincle amb la trama corrupta.

D’acord amb els investigadors belgues, dos familiars de Panzeri van ajudar l’exeurodiputat socialdemòcrata a transportar «regals» que els entregava en un país d’Europa de l’est l’ambaixador de Rabat a l’esmentat Estat.

Panzeri, detingut la setmana passada juntament amb l’exvicepresidenta del Parlament Europeu Eva Kailí, el company sentimental d’aquesta i un quart individu que no ha sigut identificat, va mantenir vincles amb el Marroc en els seus temps com a eurodiputat, entre el 2004 i el 2019. Segons ‘Der Spiegel, en aquell període va ser membre de la subcomissió de Drets Humans de la institució i de la delegació responsable de les relacions amb els estats del Magrib.

Més d’un milió d’euros en efectiu

Notícies relacionades

L’exeurodiputat és a més el fundador i president de l’organització de drets humans Fight Impunity, en la qual treballava també Francesco Giorgi, el company sentimental de Kaili. Segons van confirmar aquest dimarts a EFE fonts de la Fiscalia federal belga, als domicilis de l’exvicepresidenta del Parlament Europeu i de Panzeri s’han trobat més d’un milió i mig d’euros en efectiu.

Està previst que els quatre detinguts, a qui segons mitjans belgues els han sigut imputats delictes de participació en organització criminal, blanqueig de capitals i corrupció, compareguin aquest dimecres davant la cambra del consell de Brussel·les, que decidirà si els manté detinguts.