Augmenta la covid

Nova York recomana utilitzar mascaretes en llocs públics

Nova York recomana utilitzar mascaretes en llocs públics
2
Es llegeix en minuts

El Departament de Salut de la ciutat de Nova York ha emès aquest divendres una recomanació de tornar a utilitzar les mascaretes en llocs públics, tant interiors com a l’aire lliure quan s’acumula un gran nombre de persones, en moments en què els casos de la covid-19 i altres malalties d’aquesta temporada hivernal «estan experimentant pics simultanis inusualment alts».

També va exhortar els novaiorquesos a prendre altres precaucions com vacunar-se contra la covid i la grip, sotmetre’s a tests virals, rentar-se les mans i quedar-se a casa si s’està malalt i va destacar en un comunicat que és «especialment important» per a les persones que es reuneixin aquesta temporada festiva.

Hi ha un risc més gran de complicacions per covid-19 per als que tinguin el virus sincitial respiratori (VSR), o grip, així com les persones més grans de 65 anys i les immunocompromeses.

D’acord amb l’agència sanitària, els casos de la covid i la grip estan augmentant a nivell nacional i en aquesta ciutat. A nivell nacional, les hospitalitzacions per grip van arribar als nivells més alts en una dècada per a aquesta època de l’any.

Proteccions «de sentit comú»

«La temporada nadalenca consisteix a estar junts i hi ha una manera de fer-ho de manera segura, fins i tot quan els virus respiratoris a la nostra ciutat són inusualment alts», va indicar el comissionat de salut de la ciutat, Ashwin Vasan. Vasan va afirmar que aquesta protecció ha d’incloure les vacunes i reforços, així com «proteccions de sentit comú» com utilitzar la màscara «d’alta qualitat» en interiors o entre multituds i quedar-se a casa si no es troben bé.

Notícies relacionades

Les persones que tenen un risc més gran d’emmalaltir greument per virus respiratoris, incloses les més grans de 65 anys, nadons, aquelles amb un sistema immunitari debilitat, amb certes afeccions mèdiques subjacents, embarassades, o que no estan al dia amb les vacunes contra la grip o la covid han de considerar precaucions addicionals per evitar l’exposició a virus respiratoris, va advertir el metge de la ciutat.

L’estat de Nova York va anunciar el febrer passat que eliminava l’ús de la mascareta per a interiors tot i que el va mantenir en alguns llocs com llars d’avis i al setembre li va tocar el torn al transport públic però continua vigent en hospitals i clíniques públiques.