Ministeri de Sanitat

Els ingressos vinculats a la covid pugen lleument a Espanya, però baixa la transmissió

  • L’última setmana s’han registrat a tot Espanya 311 ingressos més vinculats al coronavirus, però no relacionats directament amb la infecció

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les hospitalitzacions relacionades amb la covid-19 augmenten lleument l’última setmana a Espanya, al passar l’ocupació hospitalària del 3,1% al 3,35% (4.167 ingressats en total), tot i que el nivell de transmissió que es constata en els més grans de 59 anys continua decreixent, aquesta vegada en set punts fins als 158 casos per cada 100.000 habitants.

Segons les dades del Ministeri de Sanitat, l’última setmana s’han registrat a tot Espanya 311 ingressos més vinculats a la covid-19, però no relacionats directament amb la infecció.

L’ocupació a les unitats de cures intensives «per o amb» covid-19, indica Sanitat, augmenten l’última setmana també lleument del 2,6% al 2,76%, amb 243 crítics, 14 més.

En aquest context, la incidència del conjunt de les malalties respiratòries (en la qual es troba la covid-19) continua en augment l’últim mes, des dels 692 fins als 845 casos per cada 100.000 habitants, amb un repunt de casos de bronquiolitis en menors i de complicacions produïdes per la grip.

Els casos d’ingressos vinculats a la covid-19 donen un llindar superior als 4.000 pacients, tot i que amb aquesta xifra els indicadors hospitalaris continuen estables i en el barem de «circulació controlada».

No tots els ingressos que es vinculen a la covid-19 es produeixen per complicacions de salut per la infecció.

Així, les dades de Sanitat mostren que del total de persones ingressades a tot Espanya, el 45,1% ho ha fet a causa del virus i les seves complicacions sobre la salut, mentre que al percentatge restant se li ha detectat la malaltia però han sigut hospitalitzats per altres causes.

En ucis, dels 243 crítics amb covid-19, una mica més de la meitat ha hagut d’ingressar en aquestes unitats per la malaltia i el tram restant ha sigut hospitalitzat per altres causes, tot i que se’ls ha detectat el virus.

Menys proves i menys contagis

El nombre de casos diagnosticats en la població general continua en descens les últimes setmanes, ja que l’escenari de menys impacte sobre la salut del SARS-CoV-2 ha provocat que es facin menys proves per a detectar-lo.

S’han detectat l’última setmana menys de 20.000 infeccions, de les quals una mica més de 10.000 van ser diagnosticades en ciutadans de 60 anys o més, ja que és el col·lectiu al qual es prescriuen majoritàriament les proves.

Notícies relacionades

Quant a les morts vinculades a la covid-19 l’última setmana, les comunitats n’han comunicat 97, de manera que ascendeix a 116.422 el total des de l’inici de la pandèmia.

L’impacte de la covid-19 sobre la mortalitat en els més grans de 59 anys continua en el 3,6%, mateixa xifra des que va disminuir al febrer l’impacte sanitari de la sisena onada.