Conflicte àrabo-israelià

Almenys 21 morts pel foc en un camp de refugiats a Gaza

El president palestí decreta un dia de dol en homenatge a les víctimes de l’incendi

Almenys 21 morts pel foc en un camp de refugiats a Gaza

AFP/MAHMUD HAMS

1
Es llegeix en minuts
EFE

Almenys 21 palestins, entre ells diversos nens, van morir aquest dijous en l’incendi d’una vivenda en un camp de refugiats de la Franja de Gaza, van informar responsables de l’enclavament palestí. De moment s’ignoren les causes del sinistre, tot i que les autoritats locals van dir que hi havia carburant emmagatzemat a la vivenda, de tres plantes.

«Van arribar almenys 20 cossos», tots «calcinats», va dir Salah Abu Laila, director de l’Hospital Indonèsia a la localitat de Jabalia (al nord de la ciutat de Gaza). Entre ells almenys hi ha set nens, va indicar. Un nombre encara sense precisar de persones van resultar ferides.

La unitat de defensa civil de Gaza va fer un balanç de 21 morts en un comunicat. El grup islamista Hamàs, que governa aquest enclavament palestí, va indicar que l’incendi ja va ser sufocat. Husein al Sheikh, un alt càrrec de l’Autoritat Palestina a Cisjordània, va demanar a Israel que obrís el lloc fronterer d’Erez per facilitar el trasllat dels ferits.

Aquest alt càrrec també va anunciar a Twitter que el president de l’Autoritat Palestina, Mahmud Abbàs, va decretar un dia de dol en homenatge a les víctimes de l’incendi. Gaza pateix un estricte bloqueig imposat per Israel des del 2007, quan Hamàs va començar a administrar l’enclavament de 362 km2 on viuen prop de 2,3 milions de palestins.

Refugiats des del 1948

Notícies relacionades

Una part dels habitants resideixen en camps de refugiats després d’haver-se vist obligats a abandonar les seves llars després de la proclamació de l’Estat d’Israel el 1948. Jabalia és un d’aquests camps, on amb els anys es van anar construint edificis i prenent l’aparença d’una localitat.

L’aprovisionament elèctric de l’enclavament és irregular i els incendis domèstics són freqüents, ja que els habitants utilitzen mitjans alternatius, com llums de petroli, per cuinar o il·luminar les seves cases. Gaza va rebre aquest any una mitjana de 12 hores d’electricitat diària, contra només set hores fa cinc anys, segons dades de les Nacions Unides. A l’hivern, els riscos augmenten per l’ús de carbó per a la calefacció.

Temes:

Palestina Israel