Guerra d’Ucraïna

Putin: Seria una «catàstrofe global» un xoc directe de Rússia i l’OTAN a Ucraïna

El Consell de Seguretat de Rússia, encapçalat pel mateix Putin, va advertir aquesta setmana que si Ucraïna ingressa a l’OTAN, «significarà una escalada garantida fins a la Tercera Guerra Mundial»

Putin: Seria una «catàstrofe global» un xoc directe de Rússia i l’OTAN a Ucraïna
1
Es llegeix en minuts
Àlex Bustos
Àlex Bustos

Periodista

ver +

El president de Rússia, Vladímir Putin, va advertir aquest divendres d’una «catàstrofe global» en cas d’un «enfrontament directe» entre Rússia i l’OTAN en territori d’Ucraïna.

«La participació de qualsevol força militar en un contacte directe, en un enfrontament directe amb l’Exèrcit rus, és un pas molt perillós que pot portar a una catàstrofe global», va dir Putin en una roda de premsa al finals de dos dies de cimeres regionals a Astanà, la capital kazakh.

En resposta al possible desplegament de tropes aliades al país veí, Putin va expressar la seva confiança que imperi «el sentit comú» entre aquells que advoquen per aquesta opció.

Putin va fer aquesta afirmació coincidint amb el 60è aniversari de la Crisi dels Míssils de Cuba el 1962, que va posar la Unió Soviètica i els EUA al caire de la Tercera Guerra Mundial.

Ucraïna a l’OTAN

Respecte a l’OTAN, va considerar «un error» la decisió d’Alemanya de prioritzar les seves obligacions en el marc del bloc aliat a la defensa dels interessos econòmics del país.

Notícies relacionades

«I és que això té conseqüències econòmiques negatives per a l’Eurozona, en general, i per a la República Federal, en particular», va dir.

El Consell de Seguretat de Rússia, encapçalat pel mateix Putin, va advertir aquesta setmana que si Ucraïna ingressa a l’OTAN, «aquest pas significarà una escalada garantida fins a la Tercera Guerra Mundial».