Pèrdua de subministrament

Polònia detecta una fuga a l’oleoducte de Drujba, clau per al subministrament a Europa

La fuita es troba a uns 70 quilòmetres de la ciutat de Plock i afecta una de les dues línies de l’oleoducte, segons un comunicat de l’operador polonès

Polònia detecta una fuga a l’oleoducte de Drujba, clau per al subministrament a Europa

ATTILA VOLGYI / XINHUA NEWS / CONTACTOPHOTO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Les autoritats de Polònia investiguen una fuga de petroli a l’oleoducte de Drujba, clau per al subministrament de cru al centre d’Europa, sense que de moment hagin pogut determinar les causes de l’incident, detectat dimarts a la nit.

La fuita es troba a uns 70 quilòmetres de la ciutat de Plock i afecta una de les dues línies de l’oleoducte, segons un comunicat de l’operador polonès, PERN, que ha confirmat que el ramal que no s’ha vist afectat funciona amb normalitat.

La zona, fins on s’han desplaçat experts de PERN i serveis de Bombers, ha quedat assegurada fins a nou avís. L’empresa operadora espera conèixer en qüestió d’hores les causes exactes d’aquest incident. Un portaveu del Govern, Stanislav Zarin, ha afirmat a Twitter que «totes les hipòtesis són possibles».

Accident

Tanmateix, el principal responsable de la infraestructura energètica estratègica de Polònia, Mateusz Berger, ha afirmat que de moment no hi ha res que permeti apuntar a altres causes que no siguin un accident. «Prefereixo assumir que probablement sigui un accident», informa l’agència Bloomberg.

«No és la primera filtració i segurament no es pot comparar amb l’explosió del Nord Stream», ha dit, en al·lusió al gasoducte que passa pel mar Bàltic i que va ser objecte recentment d’un sabotatge.

Notícies relacionades

L’empresa russa responsable dels oleoductes, Transneft, ha afirmat a través del vicepresident, Serguei Andronov, que Polònia continua rebent petroli a través del Drujba, cosa que «significa que tenen les capacitats adequades» per continuar assumint-ho, informa l’agència TASS.

L’oleoducte de Drujba és una font clau per a Alemanya, si bé el Ministeri d’Economia ha aclarit que el subministrament està plenament garantit. Un portaveu ha afirmat que tant la refineria de Schwedt, a Brandenburg, com la de Leuna, a Saxònia-Anhalt, continuaven rebent cru malgrat la fuga denunciada a Polònia, segons l’agència DPA.