Crisi energètica

Alemanya inicia una missió per investigar les fugues del Nord Stream al mar Bàltic

Les quatre fugues, detectades simultàniament a finals del setembre als dos gasoductes destinats a transportar el gas de Rússia a Alemanya, van provocar un perjudici mediambiental massiu

Alemanya inicia una missió per investigar les fugues del Nord Stream al mar Bàltic
1
Es llegeix en minuts

La Policia i l’Exèrcit d’Alemanya han desplegat un equip d’investigació per aclarir l’origen de les fugues del gasoducte Nord Stream al mar Bàltic dues setmanes després de les explosions.

Agents de Policia han confirmat a DPA aquest diumenge que els agents havien sigut «desplegats al mar Bàltic, a prop de l’illa de Bornholm, amb el suport de la marina i un vaixell de la Policia Federal».

Les quatre fugues, detectades simultàniament a finals del setembre als dos gasoductes destinats a transportar el gas de Rússia a Alemanya, van provocar un perjudici mediambiental massiu.

Notícies relacionades

En la missió d’investigació participen de moment una embarcació naval de recerca de mines amb soldats i una embarcació amb civils. Els bussejadors prendran imatges dels danys en les canonades.

El cap de la Policia, Dieter Romann, va presentar la setmana passada una sol·licitud a les forces armades alemanyes «per obtenir una imatge de la situació en relació amb els danys als gasoductes Nord Stream 1 i Nord Stream 2 del Mar Bàltic».