Nova York

Un jutge dels EUA deixa en llibertat la falsa hereva alemanya Anna Sorokin

Va estafar desenes de milers de dòlars i la seva rocambolesca història va inspirar una exitosa sèrie a Netflix

Un jutge dels EUA deixa en llibertat la falsa hereva alemanya Anna Sorokin

A. Clary Timothy

2
Es llegeix en minuts
France Presse

Un jutge de migracions va deixar divendres en llibertat sota fiança Anna Sorokin, més coneguda com Anna Delvey, el nom amb el qual va aconseguir fer-se passar per una falsa hereva d’una rica família alemanya per introduir-se en els cercles més selectes de Nova York, una història que va inspirar una sèrie de Netflix.

«Anna Sorokin ha sigut alliberada de la custòdia de l’ICE (Servei d’Immigració i Duanes) aquesta nit [per divendres]», va informar l’AFP una font de la institució.

Un jutge de migració havia decretat dimarts la llibertat condicional d’Anna Sorokin després del pagament d’una fiança que, segons mitjans locals, ascendeix a 10.000 dòlars, així com la col·locació d’un dispositiu electrònic.

De 31 anys, aquesta jove, nascuda a Rússia i amb nacionalitat alemanya, va ser condemnada el 2019 a Nova York a entre 4 i 12 anys de presó per estafar 275.000 dòlars a hotels, bancs i amics fent-se passar per una rica hereva d’una fortuna de 60 milions de dòlars. El febrer del 2021 va ser alliberada per bon comportament.

L’alegria li va durar poc. Al març va evitar in extremis ser expulsada del país, on residia il·legalment, ja que el seu visat estava caducat. Mentre es resolien els recursos presentats per poder quedar-se als Estats Units, va ser detinguda a les instal·lacions de l’ICE.

Al novembre, la Junta d’Apel·lació d’Immigració (BIA, per les seves sigles en anglès) va concedir a Sorokin la sol·licitud d’emergència per quedar-se al país mentre es tramita la seva expulsió, que és el que podrà fer ara, en llibertat condicional.

Les lleis d’immigració dels Estats Units permet que els no ciutadans puguin sol·licitar l’exempció de l’expulsió, que depèn en última instància dels jutges de l’Oficina Executiva de Revisió d’Immigració (EOIR), dependent del Departament de Justícia.

Amb un esforç increïble per conjuminar les mentides més rocambolesques i fer front a tota mena de situacions, la jove, portava roba de grans marques i unes ulleres de marca que li tapaven la meitat del seu rostre angelical, va aconseguir desenes de milers de dòlars de crèdits bancaris, viatjava gratuïtament en avions privats i es prodigava en els salons més selectes de Manhattan.

Tot això sense pagar mai un cèntim, segons la justícia nord-americana.

En l’últim cop abans que el seu muntatge quedés al descobert, va estar a punt d’aconseguir un crèdit de 22 milions de dòlars per obrir un selecte club cultural a Manhattan.

Filla d’un camioner i d’una comercianta russos emigrats a Alemanya el 2007, va arribar a Nova York el 2013 amb motiu de la Fashion Week després d’haver freqüentat el món de la moda a Londres i a París.

Notícies relacionades

La productora de televisió Shonda Rhimes va convertir la seva història en una minisèrie d’èxit a Netflix.

Segons la premsa especialitzada, Anna Sorokin hauria rebut 320.000 dòlars del gegant de l’‘streaming’.