Guerra d’Ucraïna

Zelenski afirma que la mobilització a Rússia evidencia els problemes de les seves Forces Armades

  • Zelenski ha acusat Putin de provocar no només estralls a Ucraïna, sinó també de causar la mort de milers dels seus militars

Zelenski afirma que la mobilització a Rússia evidencia els problemes de les seves Forces Armades

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha assegurat que la decisió del seu homòleg rus, Vladímir Putin, de mobilitzar 300.000 reservistes evidencia que les forces russes tenen un greu problema de personal.

«Ja sabem que han mobilitzat els seus cadets, nois que no saben lluitar. Aquests cadets han mort. No han pogut ni tan sols completar la seva formació», ha afirmat Zelenski en declaracions al diari ‘Bild’, en la seva primera reacció després de la crida a files a Rússia.

Un milió d’efectius

El president ucraïnès ha afirmat que Rússia necessitaria un Exèrcit d’un milió d’efectius per continuar conquerint territoris, però els seus efectius «continuen fugint». L’aprovació de la mobilització parcial, juntament amb les lleis aprovades aquest dimarts a la Duma per castigar més durament objectors de consciència i desertors, va dirigida a contrarestar l’ofensiva ucraïnesa, que va aconseguir recuperar el control de diferents ciutats a l’est del país. 

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha acusat Putin de provocar no només estralls a Ucraïna, sinó també de causar la mort de milers dels seus militars. El ministre de Defensa de Rússia, Serguei Xoigú, ha xifrat aquest dimecres en prop de 6.000 el nombre de russos morts en el marc de la guerra.

Sobre l’amenaça llançada per Putin en relació amb el possible ús d’armes nuclears, Zelenski confia que es quedi en res, ja que considera que la comunitat internacional trobarà la manera d’aturar-lo arribat el cas.

Temes:

Rússia Ucraïna