Escalada de tensió

Ucraïna acusa Rússia de bombardejar una altra vegada la planta nuclear de Zaporíjia

  • Segueixi les últimes notícies de la guerra en directe

  • Putin amenaça Occident i anuncia una mobilització parcial de les tropes

Ucraïna acusa Rússia de bombardejar una altra vegada la planta nuclear de Zaporíjia

BAI XUEQI / XINHUA NEWS

1
Es llegeix en minuts
France Presse

L’operador nuclear ucraïnès Energoatom va acusar dimecres Rússia de bombardejar novament la seu de la central nuclear de Zaporíjia, al sud d’Ucraïna.

«Els terroristes russos han bombardejat de nou la central nuclear de Zaporíjia durant la nit», va indicar Energoatom a la xarxa Telegram.

El bombardeig va danyar una línia elèctrica, cosa que va provocar la suspensió de diversos transformadors del reactor número 6 de la central i una breu posada en marxa dels generadors d’emergència, va afegir Energoatom.

«Ni la presència d’inspectors de l’Organisme Internacional d’Energia Atòmica (AIEA) atura» els russos, va afegir l’empresa, que va demanar a l’organisme de l’ONU prendre «mesures més decidides» contra Moscou.

La central de Zaporíjia, ocupada per les forces russes des de les primeres setmanes de la seva invasió a Ucraïna, iniciada al febrer, ha sigut blanc de repetits bombardejos en els últims mesos.

Xantatge nuclear

Kíiv i Moscou es culpen mútuament i s’acusen de xantatge nuclear.

Dos llocs nuclears més s’han vist arrossegats a la guerra russa contra Ucraïna, malgrat les reiterades crides de la comunitat internacional per evitar que aquestes instal·lacions pateixin una catàstrofe continental.

Dilluns, Kíiv va acusar Moscou de bombardejar la zona industrial de la seva central nuclear de Pivdennoukrainsk (sud).

Notícies relacionades

A l’inici de la invasió, les forces de Moscou van ocupar també la central de Txernòbil (nord), que el 1986 va tenir el pitjor accident nuclear de la història.

Aquesta central, tancada des del 2000, es troba en una zona altament contaminada per rebutjos radioactius.