Fauna salvatge

Un cangur mata l’home que el tenia com a mascota a Austràlia

Es tracta del primer registre d’un atac fatal d’un marsupial salvatge al país des de 1936

kangaroo-at-the-zoo

kangaroo-at-the-zoo

1
Es llegeix en minuts
EFE

La policia d’Austràlia investiga la mort d’un home de 77 anys arran del que suposa el primer atac mortal d’un cangur al país des de 1936, segons van confirmar a Efe les autoritats aquest dimarts.

La víctima, que es creia que tenia l’animal com a mascota, va ser trobada per un familiar diumenge a la tarda a la seva residència, localitzada a la remota zona rural de Redmond, al sud-oest d’Austràlia, amb «greus ferides», on es van desplaçar els serveis d’emergència.

No obstant, a l’arribar al local, el cangur presentava un comportament agressiu i «va impedir que els socorristes accedissin al ferit», així que agents de la policia també es van desplaçar a la propietat, on van matar l’animal a trets a causa de l’«amenaça» que representava per al personal de salut.

«La policia hi va acudir. El cangur representava una amenaça contínua per als serveis d’emergència i es va sol·licitar als policies sacrificar el cangur amb una arma de foc», va explicar en un comunicat la Força de Policia d’Austràlia Occidental.

Un animal salvatge

Els investigadors creuen que l’atac fatal va passar el mateix diumenge i van afegir que l’home no va resistir les ferides sofertes i va morir al lloc dels fets.

Tot indica, segons les autoritats, que l’animal seria un cangur salvatge que «era mantingut com a mascota per l’home ferit», malgrat que la llei australiana té restriccions i regulacions respecte al manteniment de la fauna salvatge en ambients domèstics.

Notícies relacionades

Es tracta del primer registre d’un atac fatal d’un cangur salvatge a Austràlia des de 1936, quan un altre d’aquests marsupials va matar una persona a Nova Gal·les del Sud.

Els cangurs salvatges, que poden sobrepassar els 50 quilos, són comuns al sud-oest d’Austràlia i, malgrat que els atacs a humans no són inusuals, rarament acaben en morts.