A Austràlia

Presó per matar salvatgement un cangur i difondre-ho a les xarxes

Un home ha sigut condemnat a cinc mesos de presó per apunyalar més de 20 vegades un marsupial

kangaroo-at-the-zoo

kangaroo-at-the-zoo

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un home de 28 anysha sigut condemnat a cinc mesos presó a Austràlia per apunyalar amb un ganivet més de 20 vegades un cangur en un atac gravat i difós per les xarxes socials, va informar la cadena pública ABC News.

Ricky Ian Swan, que es va declarar culpable de dos delictes de crueltat animal, va ser un dels quatre homes implicats en la tortura i mort de dos cangurs amb diferents armes el maig i el juny passats.

Durant la lectura de la sentència aquest divendres, el jutge Deen Potter va qualificar l’atac de “brutal i salvatge”.

La decisió de tribunal de Joondalup (oest d’Austràlia) relata a més com el cangur va intentar escapar i el condemnat el va apunyalar a la part del darrere del coll, el que va deixar a l’animal estirat a terra intentant defensar-se.

Va ser llavors quan Swan el va atacar de manera "frenètica” i li va clavar 20 punyalades, a més de trepitjar-lo a l’esquena, clavar-li puntades de peu al cap i escopir-li.

“No sé què em va ocórrer. [...] És fastigós. Aquesta persona que apareix en el vídeo no soc jo”, va declarar el condemnat segons la sentència recollida per ABC.

Crueltat contra els animals

Notícies relacionades

El magistrat va assenyalar que el comportament de Swan havia inclòs “tortura, mutilació i malícia, tots els elements que suposen crueltat contra els animals” pel que es mereixia una pena de presó.

El tribunal va tenir en compte, no obstant, que el condemnat s’havia declarat culpable pel que va deixar set dels 12 mesos de la condemna en suspens.