Relleu a Downing Street

Liz Truss ja és primera ministra britànica

La substituta de Boris Johnson ha sigut rebuda per la reina Isabel II al castell de Balmoral

Liz Truss ja és primera ministra britànica
1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

La nova líder del Partit Conservador britànic, Liz Truss, ja ha rebut l’encàrrec de formar Govern com a cap de la majoria parlamentària durant una audiència amb la reina Isabel II, que poc abans havia rebut la dimissió formal de Boris Johnson.

Responsables de la casa reial han difós una fotografia de la monarca i Truss encaixant les mans al castell de Balmoral, la residència d’estiu de la reina a Escòcia, uns 800 quilòmetres al nord de Londres.

Poc abans, l’encara primer ministre britànic, el conservador Boris Johnson, ha viatjat aquest dimarts a Escòcia per presentar formalment la seva dimissió a la reina Isabel II al castell de Balmoral, on la sobirana passa les vacances. El polític, que ha viatjat acompanyat per la seva dona, Carrie Johnson, s’ha acomiadat del Regne Unit amb un discurs pronunciat davant la residència oficial del 10 de Downing Street.

Notícies relacionades

«I res més, amics,» ha dit Boris Johnson al sortir de la residència, mentre ha ressaltat els seus èxits, com el Brexit, la posada en marxa de l’ampli programa de vacunació contra la covid-19 i el suport a Ucraïna després de la invasió russa del país.

Johnson va renunciar al juliol per la rebel·lió de membres del seu Govern en protesta per la seva gestió i per diversos escàndols que van esquitxar l’Executiu, com les festes a Downing Street quan hi havia fortes restriccions per la pandèmia.

Temes:

Regne Unit